FASTDIET

 

Dr. Michael Mosley - Mimi Spencer

 

JE LI MOGUĆE JESTI DOBRO VEĆI DIO VREMENA,

A  ISTOVREMENO GUBITI NA TEŽINI I BITI ZDRAVIJI?

S FAST DIJETOM  TO JE SVAKAKO MOGUĆE

 

Revolucionarni novi pristup mršavljenju zbilja  je jednostavan kao što mu je i  sam naziv: pet dana u tjednu jedete uobičajeno a potom  samo dana tjedno smanjite unos kalorija (500 za žene, 600 za muškarce).

Znanstvena istraživanja povremenog posta pokazala su da ovaj režim prehrane ne samo doprinosi brzom gubitku na težini već i smanjuje rizik od čitavog niza bolesti, uključujući šećernu bolest, srčana oboljenja i rak.

Dr Michael Mosley, novinar za područje medicine čija je emisije Horizont u produkciji BBC-a skrenula pozornost svijeta na fenomen Povremenog posta iznosi začuđujuće znanstvene postavke na kojima se temelji dijeta 5:2. Mimi Spencer,  priznanjima ovjenčana autorica tekstova o hrani i modi, obrazlaže praktičnu stranu provođenja dijete.

Knjiga FastDiet sadrži i  popis kalorijskih vrijednosti namirnica, fotografije u boji i poseban dio knjige posvećen  je Fast 500 i Fast 600 jelovnicima koji će vam omogućiti da uklopite ovaj potpuno novi i revolucionarni sustav gubitka težine u vaš svakodnevni život.

 

                                               _______________________

 

ATRIA BOOKS OBJAVLJUJE FASTDIET KUHARICU, DODATAK UZ KNJIGU FASTDIET KOJA JE ZAUZELA PRVO MJESTO NA POPISU NAJNAJPRODAVANIJIH  KNJIGA NEW YORK TIMESA

 

(New York, NY) – 3. travnja, 2013. Atria Books će  u lipnju 2013. objaviti FastDiet kuharicu autorica Mimi Spencer i Dr. Sarah Schenker, s uvodnim napomenama Dr. Michaela Mosleya. Knjiga FastDiet  koja je na prvom mjestu među najprodavanijim knjigama New York Timesa  i koja je predstavljena  u  emisijama Good Morning America, Rachael Ray, Nightline, World News, Diane Rehm  kuće NPR, iu listovima New York Times, People Magazine i USA Today   doživjela je odmah po objavljivanju veliki uspjeh diljem svijeta. FastDiet kuharica sadrži 150 pažljivo odabranih, hranljivih, niskokaloričnih recepata koji vam omogućuju da uklopite FastDiet u svoj svakodnevni život.

 

FastDiet je odmah po objavljivanju postala međunarodnom uspješnicom zbog  snažne poruke koja je u stanju promijeniti vaš život, odnosno, ovo nas djelo uvjerava da je moguće gubiti na težini, smanjiti rizik od šećerne bolesti, kardiovaskularnih oboljenja i raka a uz to normalno jesti pet dana u tjednu. Jednostavno smanjite unos kalorija dva dana u tjednu koja nisu uzastopna – 500 kalorija za žene, 600 za muškarce. No kako je autor Dr. Michael Mosley naglasio, "Ne radi se o postu, već samo o predahu u svakodnevnoj rutini."

 

Sada uz FastDiet kuharicu još je jednostavnije pridržavati se ove revolucionarne dijete. Od jednostavnog doručka do ležernih večera, recepte  iz FastDiet kuharice  stručno  su sastavile i  kalorijski vrjednovale koautorice Mimi Spencer (i sama pobornica dijete) i nutricionistica Dr Sarah Schenker. Od onih za juhe do mesnih obroka i ribljih specijaliteta, recepti su sastavljeni  tako da će vas zasititi i odagnati glad premda ni jedan ne prelazi 500 kalorija. Uz  njih su priloženi i detaljni planovi jelovnika kao i brojni korisni savjeti, uključujući popis osnovnih namirnica, najnovija nutricionistička saznanje i čitav niz recepata za brze obroke kada na raspolaganju nemate puno vremena.

 

Uz uvod u samu dijetu – s obiljem pojedinosti o znanstveno dokazanim zdravstvenim koristima i pozitivnim učincima kod stotina tisuća čitatelja – ova je knjiga neizostavan prilog uz FastDiet. S FastDiet kuharicom nikada se više nećete morati brinuti o planiraju povremenih dana posta.

 

Dr. MIchael Mosley će ovog proljeća, u travnju 2013., premijerno predstaviti na nacionalnoj razini svoju iznimno zanimljivu trodijelnu seriju o FastDieti  za televizijsku kuću PBS;  u tri epizode se izmjenjuju znanstveni aspekti, analize i Mosleyeva osobna iskustva kao znanstvenika, liječnika i predavača. U epizodi "Jedi, posti i živi dulje Michaela Mosleya" (4/3) autor opisuje kako mu je povremeni post pomogao da bude mlađi i izgubi na težini;  u "Istini MIchaela Mosleya o tjelovježbi" (4/10) otkriva kako naše tijelo reagira na vježbe i zašto reagiramo različito;  a u "Utrobi Michaela Mosleya" (4/17) uvodi nas  tajni unutarnji svijet ljudskog probavnog trakta.

 

Sarah Durand, odgovorna urednica objavila je ugovor o autorskim pravima za Sjedinjene Američke Države i Kanadu te svjetska prava s iznimkom UK/Commonwealtha.

 

# # #

 

O AUTORIMA

 

Mimi Spencer je novinarka i spisateljica. Piše autorske tekstove i kolumne za novine i časopise, koautorica je knjige FastDiet i autorica djela 101 stvar koju trebate napraviti prije nego što počnete držati dijetu.

 

Dr. Sarah Schenker je ovlaštena dijetetičarka i nutricionistica koja je sudjelovala u radu  brojnih stručnih i vladinih povjerenstava. Danas se bavi  pitanjima prehrane sportaša, savjetodavnim radom za nogometne klubove u Velikoj Britaniji uz redovite priloge za televiziju, znanstvene časopise te novine, časopise i internetske portale.

 

Dr. Michael Mosley studirao je medicinu i specijalizirao u Royal Free bolnici u Londonu prije nego se zaposlio na BBC-u, gdje radi kao znanstveni novinar, producent i televizijski voditelj. Pridržavao se Fastdijete nekoliko mjeseci i izgubio 6.5 kilograma i 25% tjelesne masnoće. Kada je Dr Mosley okončao dijetu, šećer u krvi koji je prije toga bio na granici dijabetesa, spustio se na normalu a kolesterol koji je prije dijete dosezao vrijednosti koje su zahtijevale terapiju također se snizio na normalnu razinu. Njegov dokumentarac "Jedi, posti, živi duže" doživio je fenomenalan svjetski uspjeh kada se emitirao na BBC-u u kolovozu 2012. godine.