Back
Next product
Erupcija 19,78 (149,03 kn)

Američki tabloid

19,78 (149,03 kn)

Prvi roman u Ellroyevoj veličanstvenoj trilogiji „Underworld USA“.
Godina je 1958., Amerika ulazi u blistavo novo doba – koje će trajati samo tisuću dana, koliko i predsjednički mandat Johna F. Kennedyja.

 

Na zalihi

Naslov izvornika: American Tabloid
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Ira Martinović
Broj stranica: 676
Godina izdanja: 2021.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-719-0
Opis

Prvi roman u Ellroyevoj veličanstvenoj trilogiji „Underworld USA“. Godina je 1958., Amerika ulazi u blistavo novo doba – koje će trajati samo tisuću dana, koliko i predsjednički mandat Johna F. Kennedyja. Pod glamuroznom površinom moći djeluju tri muškarca povezana s najutjecajnijim ljudima svoga vremena. Pete Bondurant je desna ruka Howarda Hugehsa i ubojica na raspolaganju Jimmyju Hoffi. Kemper Boyd se po nalogu J. Edgara Hoovera treba ubaciti u klan Kennedyjevih. Ward Littell je na putu iskupljenja koji ide ukorak s borbom Bobbyja Kennedyja protiv organiziranog kriminala. Sva prljavština tog vremena koja se gomila u srcima protagonista eksplodirat će poput supernove s propalom invazijom u Zaljevu svinja, odmazdom mafije i brutalnim krajem tih tisuću dana u studenome 1963.

James Ellroy
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
James Ellroy rođen je 1948. u Los Angelesu. Autor je cijenjenog niza „L.A. Quartet“ – Crna dalija, The Big Nowhere, L. A. povjerljivo i White Jazz, te trilogije „Underworld USA“: Američki tabloid, The Cold Six Thousand i Blood’s a Rover. Napisao je i memoare The Hilliker Curse: My Pursuit of Women. Živi u Los Angelesu.