Babysitter

25,00

Roman o ljubavi i obmani, požudi i iskupljenju, smješten u vrijeme kad bogata bjelačka predgrađa Detroita potresaju ubojstva djece.

Naslov izvornika: Babysitter
Jezik izvornika: Engleski
Prevoditelj: Mirna Čubranić
Broj stranica: 540
Godina izdanja: 2024.
Uvez: meki
Format knjige: 14 x 21,5
ISBN: 978-953-842-385-7
Opis

Na izmaku turbulentnih sedamdesetih godina prošloga stoljeća, nakon neriješenih ubojstava djece koja su šokirala Detroit, životi nekoliko ljudi povezuju se s tragičnim posljedicama. To su Hannah, supruga istaknutog lokalnog biznismena, koja je započela ljubavnu avanturu s mračno karizmatičnim strancem čiji identitet ostaje neuhvatljiv; Mikey, spretan sitni kriminalac, koji se nađe na neočekivanom zadatku ispravljanja nepravde; i serijski ubojica znan kao Babysitter, zagonetan i zastrašujući lik na periferiji elitnog Detroita. Dok Babysitter nastavlja otimati i ubijati, putevi ovih pojedinaca isprepleću se na zapanjujuće i neočekivane načine.

 

Napet, briljantno orkestriran i uzbudljiv, Babysitter je nemilosrdno ispripovijedano istraživanje opasnosti življenja alternativnih života, koje postavlja pitanje koliko smo daleko spremni ići kako bismo zaštitili one koje najviše volimo. Oštra osuda korumpirane politike, tolerirajućeg rasizma i omogućavanja seksualnog predatorstva u Americi, čini Babysitter uzbudljivim djelom suvremene fikcije.

 

“Uznemirujuće, zagonetno, jezovito i vješto napisano.”

Margaret Atwood, autorica Sluškinjine priče

O autorici
Joyce Carol Oates (1938) dobitnica je nagrade za životno djelo Udruge američkih urednika i književnih kritičara, Nacionalne nagrade za književnost, nagrade PEN/Malamud, nagrade za književnost L.A. Timesa (2018.) i nagrade Jerusalem Prize (2019.). Neobično plodna spisateljica, okušala se u gotovo svim žanrovima, a najčešća je njezina tema mračna i nasilna strana američkoga društva. Značajniji romani: Jezoviti pad (With Shuddering Fall, 1964.), oni (them, 1969.), Ubojice (The Assassins, 1975.), Bellefleur (1980.), Za što sam živio (What I Lived for, 1994.), Plavuša (Blonde, 2000.), Slapovi (The Falls, 2005.) i Nebeska ptičica (Little Bird of Heaven, 2009.). Profesorica je humanističkih znanosti na Sveučilištu Princeton.