Back
Previous product
Mi koji smo preživjeli 9,00 (67,81 kn)

Bijes

21,10 (158,98 kn)

Nova knjiga Boba Woodwarda Bijes nezapamćena je, intimna majstorija novog izvješćivanja o Trumpovu predsjedničkome mandatu suočenom s globalnom pandemijom, gospodarskom katastrofom i rasnim nemirima.

Proizvod je u pretprodaji!

 

Na zalihi

SKU: K00152 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: Rage
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Marija Perišić i Ruđer Jeny
Broj stranica: 496
Godina izdanja: 2020.
Format knjige: 160 x 240
ISBN: 978-953-323-711-4
Opis

U 17 snimljenih razgovora s Woodwardom u razdoblju od sedam burnih mjeseci, predsjednik daje nevjerojatno slikovit uvid u svoj um, a rezultat je autoportret koji je jednim dijelom demanti, a jednim ratoborna razmjena pomiješana s iznenađujućim trenucima sumnje kad komentira opasnosti koje prijete njegovu mandatu i ono što naziva “dinamitom iza svakih vrata”. U ključnim točkama Bijes pokazuje kako su se Trumpove reakcije na sve krize 2020. temeljile na instinktima, navikama i stilu koji razvio tijekom prve tri godine predsjedničkog mandata. Prisjećajući se prvih dana Trumpova mandata, Bijes otkriva napore ministra obrane Jamesa Mattisa, ministra vanjskih poslova Rexa Tillersona i ravnatelja američke Nacionalne obavještajne agencije Dana Coatsa da sačuvaju sigurnost zemlje dok predsjednik uništava svaki privid kolegijalnoga donošenja odluka o pitanjima nacionalne sigurnosti. Bijes je rezultat nekoliko stotina sati razgovora sa svjedocima iz prve ruke te bilješki, e-mailova, dnevnika, kalendara i povjerljivih dokumenata brojnih sudionika. Woodward je nabavio 25 dosad neobjavljenih privatnih pisama koja je Donald Trump razmijenio s vođom Sjeverne Koreje Kimom Jongom Unom. Za vezu dvojice državnih vođa Jong Un piše da je kao iz “filma fantastike.”
Trump uvjerava Woodwarda da će pobijediti Covid-19 i gospodarsku kataklizmu. “Ništa se ne brini, Bobe. U redu?” rekao je Trump autoru u srpnju 2020. “Ništa se ne brini. Napisat ćemo još jednu knjigu. Vidjet ćeš da sam imao pravo.”

Bob Woodward
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
Bob Woodward proslavio se sa kolegom kolegom iz Washington Posta, Carlom Bernsteinom, otkrićem afere Watergate koja je bila izravni okidač koji je dovao do pada Nixonove administracije 1974. godine. Tijekom idućih godina i desetljeća Woodward piše knjigu za knjigom o predsjedničkim mandatima Billa Clintona, Georgea W. Busha, Baracka Obame, ali i Vrhovnog suda, CIA-e i Središnje banke. No istodobno nastavlja pisati za Washington Post. Woodwarda je u čuvenom filmu "Svi predsjednikovi ljudi", po mnogim procjenama najboljem filmu o novinarskoj profesiji, glumio Robert Redford, što mu je donijelo status velike, i to ne samo novinarske, zvijezde.