Buđenje tigra

18,45 (139,01 kn)

Iscjeljivanje traume

Na zalihi

SKU: PLT021 Kategorije: , Oznaka:
Prevoditelj: Merima Nikočević Ibrahimpašić
Broj stranica: 260
Godina izdanja: 2017
Format knjige: 14,8 x 22
ISBN: 978-953-257-358-9
Opis

Svi posjedujemo urođenu sposobnost za transformaciju traumatskih iskustava glavno je polazište Petera A. Levine, liječnika i fiziologa koji je prije dvadesetak godina postavio revolucionarni pristup liječenju traume. Sve otada cijenjeni je autor i glavno polazište svih koji se bave traumom, bilo kao terapeuti, liječnici ili istraživači.

Čovjek je životinja kojoj visoko razvijene kognitivne sposobnosti često više odmažu nego pomažu da se nosi sa situacijama u kojima bismo zapravo trebali djelovati instinktivno, u knjizi objašnjava Levine. Ne uspijevajući osloboditi energiju koja ostaje u našem tijelu zarobljena nakon traumatskog iskustva, razvijamo neželjene posljedice koje se mogu pretvoriti u fobije, anksioznost pa i delikvenciju i nasilnost. Levine postavlja intrigantno pitanje: zašto divlje životinje, iako često u životnoj opasnosti, rijetko pate od trauma? Razumijevanje dinamike koja divlje životinje čini praktički imunima na simptome traume, ključ je iscjeljenja traume kod ljudi.

Ova nas knjiga vodi kroz svijet suptilnih, ali vrlo moćnih poriva koji upravljaju našim reakcijama na životne događaje koje doživljavamo prijetećima. Levine nudi novo i optimistično viđenje traume i čitatelju nudi niz dragocjenih uvida, ali i vježbi kojima je traumu moguće izliječiti.

Ann Frederick, Peter A. Levine
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika