Back
Previous product
U ime časti Najniža u prethodnih 30 dana: 79,90kn (10,60 €)
Snižena cijena: 49,00kn (6,50 €)
Next product
Obdukcija Najniža u prethodnih 30 dana: 99,00kn (13,14 €)
Snižena cijena: 49,00kn (6,50 €)

Corpus Delicti

Najniža u prethodnih 30 dana: 99,00kn (13,14 €)
Snižena cijena: 49,00kn (6,50 €)

Doktorica Kay Scarpetta bit će protiv svoje volje uvučena u potragu za nestalim rukopisom kada se njezina studentska
ljubav, Mark James, kojeg je posljednji put vidjela prije petnaest godina, iznenada pojavi s novim informacijama o žrtvi. Uz pomoć policijskog poručnika Marina i agenta FBI-a Bentona Wesleyja, šefca sudske patologije dr. Scarpetta pokušat će u smislenu cjelinu spojiti mikroskopske tragove koje je ubojica ostavio na mjestu zločina, sa sve čudnijom pričom čije detalje polako otkriva. Slijedeći trag ubijene spisateljice, dr. Scarpetta zaplest će se u vrzino kolo intriga koje prijete progutati njenu karijeru, njene osjećaje i na koncu njen život.

Na zalihi

Naslov izvornika: Body of Evidence
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Martina Gračanin Yuksek
Broj stranica: 304
Godina izdanja: 2020.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-666-7
Opis

Opis

Učestali prijeteći opsceni telefonski pozivi natjerali su mladu spisateljicu Beryl Madison da se na brzinu skloni iz grada na sigurno, u daleku anonimnost malih otoka oko Floridskog prolaza. Zašto je onda istu večer po povratku u Richmond otvorila vrata svoje dobro osigurane kuće ubojici koji je s nožem u ruci na posebno okrutan način okončao njezin mladi život? Gdje je nestali rukopis autobiografskog romana u kojem Beryl opisuje intimne detalje svog života s jednim od najslavnijih američkih pisaca? Doktorica Kay Scarpetta bit će protiv svoje volje uvučena u potragu za nestalim rukopisom kada se njezina studentska ljubav, Mark James, kojeg je posljednji put vidjela prije petnaest godina, iznenada pojavi s novim informacijama o žrtvi. Uz pomoć policijskog poručnika Marina i agenta FBI-a Bentona Wesleyja, šefica sudske patologije dr. Scarpetta pokušat će u smislenu cjelinu spojiti mikroskopske tragove koje je ubojica ostavio na mjestu zločina, sa sve čudnijom pričom čije detalje polako otkriva. Slijedeći trag ubijene spisateljice dr. Scarpetta zaplest će se u vrzino kolo intriga koje prijete progutati njenu karijeru, njene osjećaje i na koncu njen život.

„Brz, uzbudljiv i izazovan drugi roman u serijalu Kay  Scarpetta.“ Library Journal

„Patricia Cornwell savršeno je upoznata s  ambijentom i činjenicama oko kojih stvara priču… Još je jednom stvorila roman koji se proteže kroz mračni prostor u kojem se mrtva tijela nalaze u svakom kutku.“ The Los Angeles Daily News

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Patricia Cornwell (1956.) svjetski je poznata američka spisateljica kriminalističkih romana koja se proslavila serijalom o patologinji Kay Scarpetti. Cornwell je, nakon što je diplomirala engleski jezik, karijeru započela kao novinarka crne kronike, a potom je radila i u uredu patologa te policijskoj stanici. Prije nego je 1990. godine objavila prvi roman o Kay Scarpetti, napisala je tri romana koja nitko nije htio objaviti. Dosad je o Kay Scarpetti objavila više od dvadeset romana.