Dizajner

15,79

7,89

Od autora svjetskog bestselera PARIŽANKE

 

Na zalihi

SKU: 000239 Kategorije: , , Oznaka:
Naslov izvornika: The Designer
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Ira Martinović
Broj stranica: 340
Godina izdanja: 2021.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-8347-36-8
Opis

Godina je 1944. Pariz je oslobođen nacističke pošasti i život se polako vraća u normalu. Vlada posvemašnja oskudica, ali to ne sprječava ljude da se raduju životu i pokušaju vratiti prijeratni glamur gradskih ulica. Amerikanka Copper Reilly zajedno sa suprugom, ratnim izvjestiteljem, boravi u Parizu i želi se i sama okušati kao novinska izvjestiteljica. Ali dok grad slavi slobodu, ona je sputana okovima nesretnoga braka. Ne mogavši podnijeti još jednu od suprugovih izdaja, Copper odluči pobjeći iz tamnice braka i započeti novi život.

Sama u Parizu, pronalazi novog prijatelja: sredovječnog, debeljuškastog, opskurnog dizajnera modne kuće na izdisaju, čija se plaha priroda i nesklonost slavi sukobljavaju sa smjelošću njegovih kreacija. Njegovo je ime Christian Dior. On je uvodi u svijet poznatih Parižana, umjetnika, zanesenjaka i izopćenika. Shvativši njegov genij, Copper potiče Diora da se osamostali. Istodobno se, samo s kamerom i pisaćim strojem, upušta u nesigurni i živopisni svijet modnoga novinarstva.

Kada se nađe na meti zanimanja bogatog udvarača, Copper počinje preispitivati svoj život, razapeta između vlastite slobode ispunjene neizvjesnošću i sigurnosti obiteljskoga doma. Dior za to vrijeme priprema modnu reviju kojom želi zapanjiti svijet. Može li Copper stvoriti novi, ljubavlju ispunjen život, a da pritom ne izgubi sebe?

Marius Gabriel
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Marius Gabriel slovi kao autor kojeg je slavni ženski časopis Cosmopolitan opisao kao čovjeka koji će vas „primorati na čitanje sve dok vam ne zagori večera“. Svoj autorski zanat kovao je tijekom studija na Sveučilištu Newcastle, gdje je pod pseudonimom napisao trideset i tri ljubavna romana kako bi financirao svoje postdiplomsko istraživanje. Gabriel je, također, autor nekoliko povijesnih romana, uključujući bestselere The Seventh Moon, The Original Sin i Redcliffe Sisters serijal, Wish Me Luck as You Wave Me Goodbye, Take Me to Your Heart Again i The Designer. Njegov najnoviji uradak je roman pod naslovom The Ocean Liar. Rođen u Južnoafričkoj republici, danas boravi dijelom u Londonu, a dijelom u Cairu. Otac je troje odrasle djece.