Dobar i zao

21,10

9,99

Prvoga dana premijerskog mandata Winstona Churchilla Adolf Hitler napao je Nizozemsku i Belgiju. Poljska i Čehoslovačka već su pale, a do izvlačenja vojnika iz Dunkerquea ostala su samo dva tjedna. Idućih dvanaest mjeseci Hitlerove će bombe ubiti 45 000 Britanaca.

Na zalihi

SKU: K00241 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: The Splendid and the Vile
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Sanja Gjenero i Marija Perišić
Broj stranica: 608
Uvez: meki
Format knjige: 24x16,2
ISBN: 978-953-323-748-0
Opis

Prvoga dana premijerskog mandata Winstona Churchilla Adolf Hitler napao je Nizozemsku i Belgiju. Poljska i Čehoslovačka već su pale, a do izvlačenja vojnika iz Dunkerquea ostala su samo dva tjedna. Idućih dvanaest mjeseci Hitlerove će bombe ubiti 45 000 Britanaca. Churchill sve t vrijeme mora držati zemlju na okupu i uvjeriti američkoga predsjednika Franklina D. Roosevelta da je Britanija dostojan saveznik – spreman boriti se do kraja. U knjizi Dobar i zao Erik Larson čitateljima je filmskom uvjerljivošću pokazao kako je Churchill poučio britanski narod “vještini neustrašivosti”. Priča je to o odvažnoj političkoj kocki i intimnoj obiteljskoj drami, a mjesto radnje Churchillova premijerska ladanjska kuća Chequers, ratno utočište Ditchley, kamo sa svitom odlazi kad je Mjesec pun, a opasnost od bombardiranja najveća i, naravno, Downing Stree 10 u Londonu. Oslanjajući se na dnevnike, izvorne arhivske dokumente i nekoć tajna obavještajna izvješća (neka tek nedavno objavljena), Larson baca novo svjetlo na najmračniju godinu Londona prateći svakidašnja iskustva i doživljaje ne samo Winstona Churchilla nego i njegove obitelji: supruge Clementine, najmlađe kćeri Mary kojoj smeta pretjerano zaštitničko ponašanje roditelja, sina Randolpha i njegove lijepe nesretne supruge Pamele, Pamelina tajnog ljubavnika, naočita američkog izaslanika, te savjetnika iz Churchillova “Tajnog kruga” kojima se najtežim trenucima okreće.

Erik Larson
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
Erik Larson diplomirao je summa cum laude na Sveučilištu Pennsylvania, gdje je studirao rusku povijest, jezik i kulturu. Magistrirao je novinarstvo na Sveučilištu Columbia. Pisao je za The Wall Street Journal, a poslije i za Time Magazine. Njegove priče iz časopisa objavljene su u The New Yorkeru, Harper’su i drugim publikacijama. Autor je osam knjiga, među kojima i pet nacionalnih bestselera: Dead Wake, In the Garden of Beasts, Thunderstruck, The Devil in the White City i Isaac’s Storm, koji su se prodali u više od 9 milijuna primjeraka. Knjige su mu objavljene u dvadesetak zemalja.