Gospodar svijeta

79,00kn 39,50kn

Književno remek-djelo o kraju povijesti i konačnom sukobu dobra i zla.

Na zalihi

Naslov izvornika: Lord of the World
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Predrag Raos
Broj stranica: 320
Godina izdanja: 2017.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-795-692-9
Opis

Opis

U jednom od prvih distopijskih romana dvadesetoga stoljeća, napisanom prije više od sto godina, Robert Hugh Benson opisuje društvo u kojem katolički svećenici i biskupi napuštaju svoje zvanje, a vjeru u Boga zamijeni sekularni humanizam. Julian Felsenburgh, tajanstven i intrigantan lik, uzdigne se obećavši mir u zamjenu za slijepu poslušnost. Oni koji oklijevaju bit će podvrgnuti mučenju i pogubljeni. Uskoro Felsenburgh osvaja mase i postaje vođom svijeta. Tada se pojavi protagonist – svećenik Percy Franklin. Neustrašiv i pronicljiv, Franklin je bedem stabilnosti dok se Katolička Crkva u Engleskoj ruši oko njega. Bensonova radnja uskoro dovodi ova dva karizmatična muškarca u završni i apokaliptični obračun.
Uz maštu koja se može mjeriti s H. G. Wellsom i teološkim uvidom koji podsjeća na G. K. Chestertona, Bensonov proročanski roman privukao je pozornost mnogih ljudi današnjeg vremena, uključujući pape Benedikta XVI. i Franju.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Robert Hugh Benson (1871. – 1914.) bio je anglikanski svećenik koji je prešao katoličkoj vjeri 1903. godine i zaređen za katoličkoga svećenika godinu poslije. Hvaljen u svoje vrijeme kao jedna od vodećih figura engleske književnosti, autor je mnogih romana i apologetskih djela.