Back
Previous product
Drakula 5,31 (40,01 kn)
Next product
Kabinet čuda 19,78 (149,03 kn)

Izgubljene veze

22,43 (169,00 kn)

Otkrivanje pravih uzroka depresije i neočekivanih rješenja

Na zalihi

SKU: PLT062 Kategorije: , Oznaka:
Prevoditelj: Laura Matković
Broj stranica: 392
Godina izdanja: 2020
Format knjige: 14,8 x 22
ISBN: 978-953-257-440-1
Opis

Ovo nije knjiga samo o depresiji, ovo je knjiga o svima nama koji odolijevamo nesmiljenim pritiscima modernog doba. Na ovim stranicama kriju se vrata humanijeg društva.

Procjena je da od depresije trenutno pati više od 264 milijuna ljudi diljem svijeta, i unatoč upozorenjima Svjetske zdravstvene organizacije i mnogih stručnjaka, zamah ove bolesti ne opada. Liječnici diljem svijeta desetljećima su zaključivali da su ta duboka nesreća i osjećaj besmisla rezultat pogreške u funkcioniranju moždane kemije. No, pomaganje ljudima da ponovno pronađu svoju vrijednost i smisao, da se nakon duboke otuđenosti povežu i pronađu svoje mjesto u zajednici, da se osjećaju sigurno i podržano, da preuzmu kontrolu nad svojim životom i radom te da razumiju svoj identitet minus; daleko je snažnije od tableta koje podižu razinu serotonina u mozgu, kaže Johann Hari u svojoj svjetskoj uspješnici koja je pomogla tisućama ljudi.

U ovoj knjizi ispričao je svoju priču koja ga je odvela na put znanstvenog objašnjenja depresije, ali i njezinih rješenja.

Ovo je jedna od onih izvanrednih knjiga koju odmah preporučuješ svim svojim prijateljima zato što je promjena pogleda na svijet tako uvjerljiva i dramatična da se pitaš hoćeš li uopće moći razgovarati s njima dok je ne pročitaju. Knjiga u kojoj autor iznosi mnogo osobnih detalja, pisana s poniznošću, humorom i iskrenošću… Nisam je mogao ispustiti iz ruku.
BRIAN ENO

Johann Hari
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika