Kaos

13,14 (99,00 kn)

Kasne ljetne večeri u Cambridgeu, Massachusetts, dr. Kay Scarpetta i Pete Marino, policijski istražitelj i njezin kolega, pozvani su obaviti očevid na mjestu događaja u blizini Kennedy School of Government, gdje je preminula biciklistica. Čini se da je mlada žena napadnuta nekom nadljudskom silom.

 

Na zalihi

Naslov izvornika: Chaos
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Mija Žužul Krunić
Broj stranica: 408
Godina izdanja: 2020.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-693-3
Opis

Kasne ljetne večeri u Cambridgeu, Massachusetts, dr. Kay Scarpetta i Pete Marino, policijski istražitelj i njezin kolega, pozvani su obaviti očevid na mjestu događaja u blizini Kennedy School of Government, gdje je preminula biciklistica. Čini se da je mlada žena napadnuta nekom nadljudskom silom. Prije nego što je Scarpettin forenzički centar službeno obavije­šten o tome slučaju, Scarpettin suprug, agent FBI­a Benton Wesley i Marino primaju sumnjive telefonske pozive, navodno
od nekoga iz Interpola. Ali sve to nema smisla! Zašto bi elitna međunarodna policijska agencija znala za taj slučaj ili bila zainteresirana za njega? Uskoro postaje očito da bi slijed uznemirujućih poziva mogao biti djelo anonimnog elektroničkog zlostavljača Tailenda Charlieja, koji dulje od tjedan dana šalje zagonetne
poruke Scarpetti.
Ni Lucy, njezina briljantna IT nećakinja, ne može ući u trag toj tajnovitoj osobi ni doznati kako je uspjela pristupiti Scarpettinu privatnom životu. Kad druga smrt šokira i protrese Scarpettu do srži, postaje očito da se ona i njezini bližnji suočavaju s nečim znatno većim i opasnijim nego što su mogli i zamisliti.

Patricia Cornwell
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Patricia Cornwell svoj je prvi roman, Obdukciju, objavila 1990. godine u vrijeme kada je radila u Uredu za medicinska istraživanja u Richmondu, Virginia. Ovaj iznenađujuće dobar prvijenac osvojio je nagrade Edgar, Creasey, Anthony i Macavity te French Prix du Roman d’Aventures – i time postao prva knjiga koja je dobila sve ove nagrade u samo godinu dana. Postajući svjetski fenomen, serijal o Kay Scarpetti Patriciji Cornwell donio je i nagradu Sherlock za najbolji lik detektiva američkog autora, nagradu Gold Dagger, RBA Thriller te Medalju francuskog viteškog reda za doprinos umjetnosti i književnosti kojom je odlikovana za izniman literarni i umjetnički doprinos.