Sold out

Labirint na kraju svijeta

7,95

Napulj, godine Gospodnje 1229. Trag smrti koji za sobom ostavlja jahač s neobičnim oružjem vodi inkvizitora Konrada von Marburga do istrage sekte luciferijanaca posvećene prastarom kultu zvijezda.

Nema na zalihi

Naslov izvornika:  Il labirinto ai confini del mondo
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Ira Martinović
Broj stranica: 348
Godina izdanja: 2018.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-432-8
Opis

Napulj, godine Gospodnje 1229. Trag smrti koji za sobom ostavlja jahač s neobičnim oružjem vodi inkvizitora Konrada von Marburga do istrage sekte luciferijanaca posvećene prastarom kultu zvijezda. Suger de Petit-Pont, magister medicinae protjeran s pariškog sveučilišta, upleten je u istragu protiv svoje volje kad njegove aktivnosti zapnu za oko inkvizitoru – i nije jedini. Ignazio iz Toleda u Napulj je stigao poslom, ali i on je privukao zanimanje sumnjičavog inkvizitora. Trgovac relikvijama uskoro se nađe u rukama istražitelja, a na njega pada krivnja za djelovanje ubojice i sekte luciferijanaca. Neće lako pronaći izlaz iz nevolja i dokazati vlastitu nevinost: za to će morati otputovati do samoga juga Italije, do dvora čuda Fridrika II. Kriju li se odgovori na pitanja o tajnoj sekti unutar zidina kraljeve palače? Što je toliko vrijedno da su luciferijanci za to spremni i ubiti i umrijeti?

Marcello Simoni
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Marcello Simoni, talijanski autor povijesnih trilera, rođen je u Comacchiju kod Ferrare 1975. Objavio je svoj prvi roman, Trgovac ukletim knjigama, 2011. Njegov prvijenac odmah doživi ogroman uspjeh i zauzima 2. mjesto najprodavanijih knjiga u Italiji 26. rujna iste godine. Trgovac ukletim knjigama ostaje na vrhu ljestvice više od godine dana, i osvaja prestižnu nagradu Premio Bancarella 2012. Godinu dana kasnije, 2013., njegov je roman L'isola dei monaci senza nome dobitnik nagrade Lizza d'oro. Drugog srpnja 2015. izlazi L'abazia dei cento delitti, roman koji se plasira na prvo mjesto najprodavanijih knjiga i prodaje se u više od milijun primjeraka. Godine 2012., Simoni objavi drugi nastavak serijala Trgovca ukletim knjigama, Alkemičarova izgubljena knjižnica, s istim glavnim likom iz prvog nastavka. Simonijeva djela prevedena su u 19 jezika.