Na Kamalin način

159,00kn

Biografija prve žene crnkinje izabrane na potpredsjednički položaj, s obiljem novih informacija koje nam otkrivaju kako je kći dvoje imigranata u segregiranoj Kaliforniji postala jedan od najuspješnijih američkih političara.

 

 

Na zalihi

SKU: K00160 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: Kamala’s Way
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Marija Perišić i Ruđer Jeny
Broj stranica: 326
Godina izdanja: 2021.
Format knjige: 162 x 240
ISBN: 978-953-323-714-5
Opis

Opis

Biografija prve žene crnkinje izabrane na potpredsjednički položaj, s obiljem novih informacija koje nam otkrivaju kako je kći dvoje imigranata u segregiranoj Kaliforniji postala jedan od najuspješnijih američkih političara. Malo što je u vezi s Kamalom Harris uobičajeno i obično, ali njezina osobna priča istodobno utjelovljuje ono najbolje od Amerike. Odrasla je kao najstarija kći samohrane majke, znanstvenice koja je istraživala rak, i koja je u želji za boljim obrazovanjem s devetnaest godina emigrirala iz Indije. Kamalina se majka sa suprugom, uspješnim ekonomistom s Jamajke, razišla kad je kćeri bilo samo pet godina.
Kamala Harris kakvom je javnost danas poznaje žilava je, pametna, oštroumna i vrlo zahtjevna. Po zanimanju je tužiteljica – poznata po legendarnim jezgrovitim izjavama – ali mnogo suzdržanija kad treba otkriti nešto o sebi, čak i u svojim memoarima. Nasreću, dugogodišnji joj je reporter Los Angeles Timesa Dan Morain od samoga početka pratio životni put.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Dan Morain već više od četiri desetljeća piše o kalifornijskoj politici i pravosuđu, od toga dvadeset sedam godina za Los Angeles Times i osam za Sacramento Bee u kojem je bio urednik stranice s pismima čitatelja.