Back
Previous product
Živi mi se 5,00 (37,67 kn)
Next product
Izopačena palača 5,00 (37,67 kn)
-71%Sold out

Najdraže moje

17,12 (128,99 kn)

5,00 (37,67 kn)

Briljantna knjiga koja uvuče čitatelja u svoj svijet – priča o borbi četrnaestogodišnje djevojke za slobodu vlastite duše.

Nema na zalihi

Naslov izvornika: My Absolute Darling
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Ira Martinović
Broj stranica: 436
Godina izdanja: 2018.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-818-333-1
Opis

Turtle Alveston snažna je i sposobna. Četrnaest joj je godina, sama luta šumama uz obalu sjeverne Kalifornije, lovi u potocima i jezerima, po stjenovitim otocima, odlazi kilometrima od kuće. Ali ta silna sloboda samo je privid: nakon smrti majke, Turtle odrasta u sumornoj kući s karizmatičnim, ali mentalno nestabilnim ocem Martinom. Njezin je društveni život sveden na školu (u kojoj odbija svačije pokušaje zbližavanja, bilo da je riječ o učenicima ili profesorima) i život s ocem. Turtle upozna Jacoba, srednjoškolca koji priča viceve, živi u čistoj i novoj velikoj kući i oËarano gleda Turtle. Djevojka prvi put vidi svoj svijet iz daljine: shvaća da njezin život s Martinom nije ni zdrav ni siguran, niti može još dugo potrajati. Turtle počne smišljati kako pobjeći, koristeći se vještinama preživljavanja kojima ju je fanatično podučio sam Martin. Njezin bijeg postat će mučna priča o hrabrosti i iskupljenju. Turtle postaje sve odvažnija, tjelesno i emotivno, a čitatelj stisnuta grla promatra njezinu borbu za slobodom – i bodri je kao da je poznaje. Najdraže moje dojmljiva je knjiga, kako zbog jezika, tako i zbog divljine u koju je smještena. Ispričana u jednom dahu, potiče na razmišljanje i otvara sva vrata svojemu autoru, izvrsnom Gabrielu Tallentu.

Gabriel Tallent
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Gabriel Tallent roen je u Novom Meksiku, a odrastao je u Mendocinu sa svojim dvjema majkama. Diplomirao je na sveuËilištu Willamette 2012., a nakon toga je dvije godine proveo kao vodič u divljini sjeverozapadne Amerike. Danas živi u Salt Lake Cityju.