Sold out

Novi car

19,78

Najcjelovitiji i najzanimljiviji prikaz uspona do moći Vladimira Putina.

Nema na zalihi

SKU: K00049 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: The New Tsar: The Rise and Reign of Vladimir Putin
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Ana Sabo
Broj stranica: 480
Godina izdanja: 2017.
Uvez: meki
Format knjige: 162 x 240
ISBN: 978-953-280-292-4
Opis

Bivši šef moskovskog ureda New York Timesa Steven Lee Myers pratio je Putina mnogo prije nedavnih događaja u Ukrajini te nam donosi najcjelovitiji i najzanimljiviji prikaz o njegovu usponu do moći. Uzbudljiva pripovijest o ruskoj moći i prestižu, koja će vas natjerati da okrećete stranicu za stranicom predstavlja hladnog i proračunatog vođu s golemom ambicijom i malo skrupula.
Dok svijet traži način da se suoči s novom, samopouzdanom Rusijom, vrlo je važno razumjeti Putina.
Vladimir Putin uzdigao se iz sovjetske neimaštine do vrhunca utjecaja u novoj ruskoj naciji. U predsjednički je ured došao 2000. godine kao reformist, smanjujući poreze te šireći pravo vlasništva, donekle osiguravši red i, naposljetku, prosperitet milijunima onih koji su demokraciju u ranim godinama nakon pada Sovjetskog Saveza iskusili samo kroz nestabilnost, siromaštvo i kriminal. No uskoro će Putin orkestrirati očuvanje nove vrste autoritarizma, utvrđujući moć, ponovno namećući silu svoje države, brutalno gušeći pobune i brzo se rješavajući disidenata, istodobno zadržavajući podršku mnogih.

Steven Lee Myers
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
Steven Lee Myers radi za New York Times više od dvadeset godina, od kojih je pet proveo u Rusiji dok je Putin učvršćivao svoju vlast. Proveo je dvije godine kao šef ureda u Bagdadu, pišući o jenjavanju američkog rata u Iraku, a sada piše o temama Državnog tajništva. Živi u Washingtonu. Ovo je njegova prva knjiga.