Obdukcija

99,00kn

I dok se policijski poručnik Pete Marino i Benton Wesley, FBIev specijalist za psihologiju zločinaca, vrte u krug pokušavajući proniknuti u poremećeni um ubojice, doktorica Kay Scarpetta, šefca sudske patologije, od iščezlih mirisa i nevidljivih čestica alkemijom intuicije i dedukcije sastavlja slagalicu koja će zlikovca dovesti pod prozor njezina vlastitog doma. U ovom iznimno napetom romanu, jedinom koji je ikada dobio sve prestižne američke nagrade za najbolji krimić godine, Patricia D. Cornwell autentičnim je izrazom dočarala Sherlocka Holmesa novog doba. Koristeći se iskustvom koje je stekla kao novinarka crne kronike i kompjutorski specijalist na sudskoj patologiji Patricia D. Cornwell stvorila je upečatljiv lik liječnice koja, služeći se najsuvremenijom tehnologijom dostupnom američkom pravosuđu, raspetljava zamršeno klupko zločina.

Na zalihi

Naslov izvornika: Postmortem
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Martina Gračanin Yuksek
Broj stranica: 296
Godina izdanja: 2020.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-665-0
Opis

Opis

U gradu Richmondu, u saveznoj državi Virginiji, serijski ubojica u sitne noćne sate s petka na subotu provaljuje u stanove žena koje žive same, vezuje ih, muči, siluje i ubija, a zatim nestaje bez traga.
I dok se policijski poručnik Pete Marino i Benton Wesley, FBIev specijalist za psihologiju zločinaca, vrte u krug pokušavajući
proniknuti u poremećeni um ubojice, doktorica Kay Scarpetta, šefca sudske patologije, od iščezlih mirisa i nevidljivih čestica
alkemijom intuicije i dedukcije sastavlja slagalicu koja će zlikovca dovesti pod prozor njezina vlastitog doma.
U ovom iznimno napetom romanu, jedinom koji je ikada dobio sve prestižne američke nagrade za najbolji krimić godine,
Patricia D. Cornwell autentičnim je izrazom dočarala Sherlocka Holmesa novog doba. Koristeći se iskustvom koje je stekla kao novinarka crne kronike i kompjutorski specijalist na sudskoj patologiji Patricia D. Cornwell stvorila je upečatljiv lik liječnice koja, služeći se najsuvremenijom tehnologijom dostupnom američkom pravosuđu, raspetljava zamršeno klupko zločina. Roman “Obdukcija” dobitnik je nagrada “Edgar”, “Creasy”, “Anthony” i “MacAvity” za najbolji krimić godine u SAD-u i “Prix du Roman d’Aventure” u Francuskoj.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Patricia Cornwell (1956.) svjetski je poznata američka spisateljica kriminalističkih romana koja se proslavila serijalom o patologinji Kay Scarpetti. Cornwell je, nakon što je diplomirala engleski jezik, karijeru započela kao novinarka crne kronike, a potom je radila i u uredu patologa te policijskoj stanici. Prije nego je 1990. godine objavila prvi roman o Kay Scarpetti, napisala je tri romana koja nitko nije htio objaviti. Dosad je o Kay Scarpetti objavila više od dvadeset romana.