Parižanke

119,00kn (15,79 €)

U okupiranom Parizu, jedna je žena odlučila riskirati sve kako bi pomogla u borbi protiv nacističke vlasti.

Na zalihi

SKU: 000185 Kategorije: , , Oznaka:
Naslov izvornika: The Parisians
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Sanja Ščibajlo
Broj stranica: 372
Godina izdanja: 2019
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-818-378-2           
Opis

Opis

Pariz, 1940. Nacisti su okupirali Pariz i – hotel Ritz. Bogati, stari hotel, toliko voljen među pariškim građanima, sada je prepun razmetnih vojnika, njihovih štićenika i ljubavnica.
Posao sobarice u imućnom hotelu za Amerikanku Oliviu Olsen znači skrivanje svoje nacionalnosti, život u laži i sve veću opasnost od raskrinkavanja njezina pravog identiteta. No, kada se u hotel useli čovjek koji slovi kao Hitlerova desna ruka i uzme ju za svoju ljubimicu, Olivia odlučuje svoj položaj iskoristiti kako bi pomogla Pokretu otpora – i nehotice se približuje Jacku, svom doušniku.
Unutar hotela, slavna će dizajnerica Coco Chanel, u novom režimu prepoznati potencijal za vlastitu dobrobit, dok će Arletty, jedna od najpoznatijih francuskih glumica, šokirati Francusku – i samu sebe – upuštajući se u zabranjenu vezu.
S krajem rata, sve će tri žene biti primorane naučiti koja je prava cijena neprijateljske blizine. Postoji li mogućnost, u sjeni rata, ikada biti potpuno siguran?

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Marius Gabriel slovi kao autor kojeg je slavni ženski časopis Cosmopolitan opisao kao čovjeka koji će vas „primorati na čitanje sve dok vam ne zagori večera“. Svoj autorski zanat kovao je tijekom studija na Sveučilištu Newcastle, gdje je pod pseudonimom napisao trideset i tri ljubavna romana kako bi financirao svoje postdiplomsko istraživanje. Gabriel je, također, autor nekoliko povijesnih romana, uključujući bestselere The Seventh Moon, The Original Sin i Redcliffe Sisters serijal, Wish Me Luck as You Wave Me Goodbye, Take Me to Your Heart Again i The Designer. Njegov najnoviji uradak je roman pod naslovom The Ocean Liar. Rođen u Južnoafričkoj republici, danas boravi dijelom u Londonu, a dijelom u Cairu. Otac je troje odrasle djece.