Pet žena

15,79 (118,97 kn)

Ljutito i važno djelo koje istražuje povijest poput detektiva i izvlači na svjetlo dana ženomrstvo koje i danas hrani mit o Jacku Trbosjeku. Moćna knjiga koja će posramiti mnoge. Povjesničarka Hallie Rubenhold odlučila je ispričati potresne priče pet žena, žrtava Jacka Trbosjeka, ispraviti povijesne pogreške i vratiti žrtvama imena.

 

 

Na zalihi

SKU: K00166 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: The Five
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Ira Martinović
Broj stranica: 416
Godina izdanja: 2021.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-716-9
Opis

Polly, Annie, Elizabeth, Catherine i Mary Jane slavne su zbog jednake sudbine, iako se nikad nisu upoznale. Rođene su u Ulici Fleet, u Knightsbridgeu, Wolverhamptonu, Švedskoj i Walesu. Pisale su balade, vodile kavane, živjele na velikim imanjima, udisale prah tiskarske boje i bježale od trgovaca ljudima. I sve su ubijene 1888. Njihova ubojicu povijest nije raskrinkala, ali novinari su mu nadjenuli ime koje je postalo daleko poznatije od njihovih. Povjesničarka Hallie Rubenhold odlučila je ispričati potresne priče tih pet žena.
„Ljutito i važno djelo koje istražuje povijest poput detektiva i izvlači na svjetlo dana ženomrstvo koje i danas hrani mit o Jacku Trbosjeku. Moćna knjiga koja će posramiti mnoge.“ – GUARDIAN

Hallie Rubenhold
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
Hallie Rubenhold je povjesničarka društva i česta savjetnica povijesnih serija i filmova, autorica knjige The Covent Garden Ladies koja je nadahnula Huluovu seriju Harlots, kao i knjiga The Scandalous Lady W i Pet žena. Napisala je i povijesne romane Mistress of My Fate i The French Lesson.