Back
Previous product
Rusty nailed Najniža u prethodnih 30 dana: 39,90kn (5,30 €)
Snižena cijena: 19,95kn (2,65 €)
Next product
Stilus kolekcija - serijal KGI 7-9 Najniža u prethodnih 30 dana: 99,00kn (13,14 €)
Snižena cijena: 49,50kn (6,57 €)
-50%Sold out

Pokopana prošlost

Najniža u prethodnih 30 dana: 79,00kn (10,49 €)
Snižena cijena: 39,50kn (5,24 €)

Student Joe Talbert ima skroman cilj: dovršiti zadatak iz kolegija engleskoga jezika, a to je intervjuirati neznanca i napisati njegovu kratku biografiju.

Nema na zalihi

Naslov izvornika: The Life We Bury
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Lidija Toman
Broj stranica: 264
Godina izdanja: 2016.
Format knjige: 150 x 230
ISBN: 978-953-795-672-1
Opis

Opis

Joe obilazi obližnji dom za bolesne i nemoćne u potrazi za osobom koja će biti tema njegova rada. Ondje upoznaje Carla Iversona, a nakon toga Joeov život kreće posve drukčijim smjerom.
Carl je teško bolesni veteran Vijetnamskoga rata – i osuđeni ubojica. Preostalo mu je tek nekoliko mjeseci života pa je, nakon trideset godina provedenih u zatvoru zbog silovanja i ubojstva, dobio uvjetni otpust i smješten u dom. Sa svojom sumnjičavom i opreznom susjedom Lilom, upušta se u potragu za istinom.
Nit po nit, Joe raspleće misterij Carlove osude. Ali dok on i Lila zadiru dublje u okolnosti zločina, ulozi postaju sve veći. Hoće li Joe otkriti istinu prije nego što bude prekasno za bijeg od njezinih posljedica?

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Allen Eskens odrastao je na šumovitim brežuljcima američke savezne države Missouri, a nakon završene srednje škole odlazi na sjever na studij. Diplomirao je novinarstvo na Sveučilištu u Minnesoti i pravo na Sveučilištu Hamline. Svoje spisateljske vještine usavršavao je na postdiplomskom programu Sveučilišta u Minnesotu, a pohađao je i sate kreativnog pisanja na Književnom ljetnom festivalu u Iowi te u Spisateljskom centru Loft u Minneapolisu. Pokopana prošlost, Eskenskov roman prvijenac, proglašen je najboljim debitantskim romanom 2014. na konferenciji Left Coast Crime te je osvojio nagradu Rosebud. Ovaj se roman također našao među finalistima za dodjelu nagrade Edgar, International Thriller i Anthony za najbolji debitantski roman. Izabran je i među finaliste u dodjeli nagrade Barry za najbolji originalni roman u mekom izdanju te nagrade Minnesota Book za najbolju žanrovsku prozu.