Back
Previous product
Knjiga jegulja Najniža u prethodnih 30 dana: 119,00kn (15,79 €)
Snižena cijena: 59,00kn (7,83 €)
Next product
Same laži Najniža u prethodnih 30 dana: 99,00kn (13,14 €)
Snižena cijena: 49,00kn (6,50 €)

Quantum

Najniža u prethodnih 30 dana: 119,00kn (15,79 €)
Snižena cijena: 59,00kn (7,83 €)

Autorica svjetskih bestselera Patricia Cornwell donosi još jedan uzbudljivi serijal s novom, neobičnom i briljantnom junakinjom i visokim ulozima.

Na zalihi

Naslov izvornika: Quantum
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Mija Žužul Krunić
Broj stranica: 376
Godina izdanja: 2020
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-8183-93-5
Opis

Opis

Uoči tajne misije u svemir, kapetanica Calli Chase nailazi na deaktivirani alarm u tunelima duboko ispod NASA-inog istraživačkog centra. Calli je pilotkinja NASA-e, kvantni fizičar i istražiteljica kibernetičkog kriminala koja je svjesna kako nadolazeća oluja i opoziv vlade čine savršeni paravan za sabotažu sa smrtnim posljedicama. No, opasnost je veća nego što je zamišljala. Kapljica osušene krvi, nestala sigurnosna značka, sumnjivo samoubojstvo – niz je to uznemirujućih tragova koji upućuju na Callinu sestru blizanku, Carme, kojoj danima nitko ne može ući u trag. Ustrajna u namjeri da spriječi moguću katastrofu i otkloni ljagu sa sestrina imena, kapetanica Chase zaranja u širok spektar znanja o kibernetičkoj sigurnosti, ali i u svoju bolnu prošlost, tražeći razloge čudnog ponašanja svoje sestre blizanke. S istekom vremena postaje svjesna činjenice kako njezin neuspjeh znači katastrofu – ne samo za međunarodni svemirski program, nego i za sigurnost čitave nacije.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Patricia Cornwell svoj je prvi roman, Obdukciju, objavila 1990. godine u vrijeme kada je radila u Uredu za medicinska istraživanja u Richmondu, Virginia. Ovaj iznenađujuće dobar prvijenac osvojio je nagrade Edgar, Creasey, Anthony i Macavity te French Prix du Roman d’Aventures – i time postao prva knjiga koja je dobila sve ove nagrade u samo godinu dana. Postajući svjetski fenomen, serijal o Kay Scarpetti Patriciji Cornwell donio je i nagradu Sherlock za najbolji lik detektiva američkog autora, nagradu Gold Dagger, RBA Thriller te Medalju francuskog viteškog reda za doprinos umjetnosti i književnosti kojom je odlikovana za izniman literarni i umjetnički doprinos. U vrijeme pisanja Quantuma, Patricia Cornwell provela je dvije godine istražujući svemir, tehnologiju i robotiku u NASA-inu istraživačkom centru Langley, u stožeru svojeg lika Calli Chase. Proučavala je najsuvremenije sigurnosne tehnike uz pomoć tajne službe, US Air Forcea, NASA-e, Scotland Yarda i Interpola.