Vanessa Kimbell u svojoj uglednoj školi za pripremu kiselog kruha (Sourdough School) u Velikoj Britaniji, podučava brojne učenike tajnama zanata: pripremi ovog jedinstvenog zdravog kruha. Također drži tečaj o hranjivosti i probavljivosti kruha pri Royal College of General Practitioners. U ovoj je knjizi skupila svoje golemo znanje kako bi objasnila postupke i tehnike, jednostavno i ilustrirano korak po korak i tako omogućila svakome da kod kuće ispeče fantastičan zdravi kruh. Naučit ćete spravljati vlastiti starter i svladati osnovne tehnike, a za sve one koji žele znati i pokušati više, Vanessa Kimbell daje podrobne upute za korištenje različitih vrsta brašna i dodataka te prijedloge da se poigrate okusima: kruh s misom i sezamom ili s čokoladom i lješnjacima, kruh s rajčicama i začinskim travama, slatki kruh s bobicama i ružinom vodicom ili kruh s Earl Grey čajem, smokvama i kamutom, samo su neki od njih._x000D_
_x000D_
_x000D_
Autorica je ispričala i vlastitu priču, te objasnila zašto tako često imamo problema s probavljanjem kruha, pogrešno ˝optužujemo˝ gluten i pšenicu i kako to riješiti. Ova knjiga donosi kruh u kojem baš svatko može uživati._x000D_
_x000D_