Sold out

Slomljene djevojke

13,14

Slomljene djevojke sadrže sve elemente napetog psihološkog trilera: misteriozna ubojstva, tajne koje su trebale ostati zakopane u prošlosti te uznemirujuću nadnaravnu priču.

Nema na zalihi

Naslov izvornika: The Broken Girls
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Andrea Marić
Broj stranica: 360
Godina izdanja: 2019.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-568-4
Opis

Vermont, 1950. Postoji mjesto za djevojke koje nitko ne želi. Ondje se školuju izgrednice, nezakonite kćeri, učenice koje su u to doba bile pretjerano pametne da bi se uklopile u društvo… To je mjesto Idlewild Hall, ženski internat za koji mještani vjeruju da je opsjednut. Četiri djevojke u mističnom internatu izgradile su čvrsto prijateljstvo zasnovano na svojim tihim strahovima i podržavale jedna drugu – sve dok jedna od njih nije misteriozno nestala. Vermont, 2014. Koliko god se trudila, novinarka Fiona Sheridan ne može prestati razmišljati o okolnostima smrti svoje starije sestre. Prije dvadeset godina njezino je tijelo pronađeno u zapuštenim poljima u blizini ruševina Idlewild Halla. Iako je sestrin tadašnji dečko osuđen za njezino ubojstvo, Fiona se nikako ne može oteti dojmu da slučaj nije razriješen do kraja. Nakon što je otkrila da je anonimni dobrotvor pokrenuo obnovu Idlewild Halla, Fiona odlučuje napisati priču o ovom tajanstvenom mjestu. Šokantno otkriće tijekom renovacije otkrit će poveznicu sa smrću Fionine sestre i na površinu iznijeti tajne koje su trebale
ostati u prošlosti – ali i glas koji ne želi biti ušutkan.

Simone St. James
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Simone St. James svjetski je poznata i nagrađivana autorica romana Slomljene djevojke, The Sun Down Motel, Lost Among the Living i The Haunting of Maddy Clare. Svoju prvu horor-priču napisala je još u srednjoj školi, a dvadeset godina života provela je na televizijskim setovima prije nego što se potpuno posvetila pisanju.