Back
Previous product
On kaže, ona kaže Najniža u prethodnih 30 dana: 99,00kn
Snižena cijena: 59,40kn
Next product
Izopačena palača Najniža u prethodnih 30 dana: 99,00kn
Snižena cijena: 59,40kn

Smrtonosni strojevi

Najniža u prethodnih 30 dana: 99,00kn
Snižena cijena: 59,40kn

Uzbudljiv i maštovit znanstveno-fantastični bestseler o “gladnom”, pokretnom gradu Londonu, prvi je dio serijala koji je osvojio svijet.

Na zalihi

Naslov izvornika: Mortal Engines
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Lidija Vinković
Broj stranica: 268
Godina izdanja: 2018.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-818-340-9
Opis

Opis

Priča započinje u trenutku kada veliki pokretni grad London lovi mali rudarski gradić. Kada jedan grad proguta drugi, preradi sve korisne materijale kako bi se oslobodila energija za pokretanje motoriziranih kotača koji gradu omogućuju putovanje. Međutim, londonski gradonačelnik ima mnogo veće planove od osvajanja malih gradova…
Nekoliko mladih ljudi udružit će se kako bi spriječilo katastrofu, meu njima je i Tom, pripravnik u Londonskom povijesnom muzeju, koji se divi istraživaču i glavnom povjesničaru u gradskom cehu povjesničara Thaddeusu Valentineu. Nakon što ga mlada žena pokuša ubiti, Katherine, povjesničareva kći, angažira Beavisa Poda, znanstvenika iz ceha inženjera ne bi li doznala istinu o svome ocu i njegovim aktivnostima. Zajedničkim snagama oni će razotkriti urotu Thaddeusa Valentinea i londonskog gradonačelnika koji tajno planiraju upotrijebiti oružje koje je uništilo Zemlju tisućama godina prije.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Philip Reeve poznati je britanski ilustrator i pisac. Rođen je u Brightonu, gdje je i odrastao. Godinama je ondje radio u knjižari te je producirao i režirao nekoliko kazališnih predstava. Osim toga, ilustrirao je viπe od četrdeset dječjih naslova, uključujući i velike hitove poput Strašne povijesti. Smrtonosni strojevi prvi je roman iz njegova najpoznatijeg serijala Kronike gladnih gradova.