Sold out

Spasi me

13,14 (99,00 kn)

Nakon nesreće u školi, zbog odluke da spasi svoju kćer ponad druge djevojčice, okolina je optužuje, kako bi spasila svoje najmilije Rose mora stvari uzeti u svoje ruke i otkriti istinu o tome što se doista dogodilo toga kobnog dana.

Nema na zalihi

Naslov izvornika: Save Me
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Neda Helena Jeny
Broj stranica: 376
Godina izdanja: 2018.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-434-2
Opis

Rose McKenna volontira kao dežurna mama u kantini škole njezine kćeri Melly kako bi na oku imala Amandu, zločestu djevojčicu koja je stalno zlostavlja. Njezini se strahovi ostvaruju kad za ručkom ponovno počne zadirkivanje, pa Melly u suzama pobjegne u zahod. Baš kad se Rose sprema poći za svojom kćeri, u kuhinji dolazi do strašne eksplozije koja u kantini i školi izaziva kaos. Rose se mora suočiti sa strašnom odlukom da ode u zahod i iz njega spasi kćer ili da Amandu isprati na sigurno. Vjeruje da joj je uspjelo oboje, ali otkriva da se Amanda, kad je Rose nije vidjela, iz nepoznatog razloga vratila u učionicu. U trenutku se Rose od junaka pretvara u zločinca jer je mala zajednica smatra odgovornom za Amandine ozljede. Idućih se dana Rosein život počinje raspadati, Amandina majka odluči da će je tužiti, brak joj dolazi na kušnju, a još gore, kad joj se kći vrati u školu, zlostavljanje postaje još gore. Kako bi spasila sebe, svoj brak i svoju obitelj, Rose mora stvari uzeti u svoje ruke i otkriti istinu o tome što se doista dogodilo toga kobnog dana.

Lisa Scottoline
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Lisa Scottoline autorica je tridesetak romana, među njima i bestselera New York Timesa, te dobitnica Nagrade Edgar Allan Poe za kriminalistička djela. Sa svojom kćeri u novinama Philadelphia Inquirer piše tjednu kolumnu “Ženska pamet” s pronicavim i duhovitim člancima o životu viđenom iz ženske perspektive. Na Pennsylvanijskom sveučilištu za tri je godine s počastima diplomirala engleski, a u žarištu interesa bila joj je suvremena američka beletristika. Diplomirala je i na Pennsylvanijskom pravnom fakultetu gdje je predavala predmet “Pravo i beletristika” koji je sama osmislila. Njezini su romani u 35 zemalja tiskani u više od 30 milijuna primjeraka. Živi u okolici Philadelphije s nekoliko neposlušnih kućnih ljubimaca koje voli takve kakvi jesu.