Središte požara

13,14

6,99

Kada je zazvonio telefon dr. Kay Scarpetta kao da je predosjećala da će nekakav hitan poziv spriječiti njezin odlazak na dugo očekivani odmor s Bentonom Wesleyjem. Podmetnuti požar u kući uglednog medijskog magnata nije na prvi pogled imao sve one karakteristike forenzičnog košmara na kakve je dr. Scarpetta tijekom svoje prakse navikla.

 

Na zalihi

Naslov izvornika: A Point of Origin
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Aleksandra Mišak
Broj stranica: 352
Godina izdanja: 2021.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-673-5
Opis

Kada je zazvonio telefon dr. Kay Scarpetta kao da je predosjećala da će nekakav hitan poziv spriječiti njezin odlazak na dugo očekivani odmor s Bentonom Wesleyjem. Podmetnuti požar u kući uglednog medijskog magnata nije na prvi pogled imao sve one karakteristike forenzičnog košmara na kakve je dr. Scarpetta tijekom svoje prakse navikla. No ubrzo će djelomično kremirani leš mlade djevojke pronađen na zgarištu bitno zakomplicirati slučaj. Pomnom analizom kretanja požara i opožarenih ostataka kuće, te detaljnom obdukcijom žrtve, šefca sudske patologije ući će u trag seriji jezivih i potpuno neobjašnjivih zločina. Uz pomoć kapetana Marina, nećakinje Lucy i Bentona Wesleyja, doktorica Scarpetta pokušat će pronaći nit logike u umobolnoj psihi počinitelja.

Patricia Cornwell
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Patricia Cornwell svoj je prvi roman, Obdukciju, objavila 1990. godine u vrijeme kada je radila u Uredu za medicinska istraživanja u Richmondu, Virginia. Ovaj iznenađujuće dobar prvijenac osvojio je nagrade Edgar, Creasey, Anthony i Macavity te French Prix du Roman d’Aventures – i time postao prva knjiga koja je dobila sve ove nagrade u samo godinu dana. Postajući svjetski fenomen, serijal o Kay Scarpetti Patriciji Cornwell donio je i nagradu Sherlock za najbolji lik detektiva američkog autora, nagradu Gold Dagger, RBA Thriller te Medalju francuskog viteškog reda za doprinos umjetnosti i književnosti kojom je odlikovana za izniman literarni i umjetnički doprinos.