Što je ostalo iza nje

99,00kn

U ovom izvrsnom romanu, Ellen Marie Wiseman spaja prošlost i sadašnjost u nezaboravnoj priči o prirodi ljubavi i odanosti.

Koliko daleko smo spremni otići kako bismo zaštitili one koji nas najviše trebaju?

Na zalihi

Naslov izvornika: What She Left Behind
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Marija Perišić
Broj stranica: 292
Godina izdanja: 2016.
Format knjige: 150 x 230
ISBN: 978-953-795-664-6
Opis

Opis

Prije deset godina, majka Izzy Stone hladnokrvno ubija njezina oca u snu. Shrvana majčinim očitim bezumljem, Izzy, sada sedamnaestogodišnjakinja, odbija posjetiti je u zatvoru. Ali, njezini novi udomitelji, zaposlenici u lokalnom muzeju, traže Izzynu pomoć za katalogizaciju predmeta pronađenih u već desetljećima napuštenoj psihijatrijskoj bolnici Willard. Tamo, usred mnoštva zaboravljenih stvari, Izzy otkriva hrpu neotvorenih pisama, dnevnika i prozor u vlastitu prošlost.

Clara Cartwright 1929. godine ima osamnaest godina kada je uhvaćena u bezizlaznoj situaciji između planova njezinih strogih roditelja i svoje ljubavi prema talijanskom imigrantu. Bijesan jer je odbila ugovoreni brak, otac je šalje u otmjenu privatnu kliniku za duševne bolesnike. Ali, kad njegova kompanija doživi krah na burzi, više ne može snositi trošak kćerina boravka u klinici pa je Clara prebačena u državnu psihijatrijsku bolnicu.

Iako je Izzy obuzeta izazovima još jednog novog početka, Clarina je priča konstantno vraća u prošlost. Ako Clara nikada nije bila psihički bolesna, postoji li možda, osim ludila, drugo objašnjenje za nasilan čin njezine majke? Dok malo-pomalo otkriva Clarinu sudbinu, Izzy se prisiljava preispitati svoje vlastite izbore – a ishod je šokantan i neočekivan.

Tragično i provokativno, Što je ostalo iza nje je remek-djelo o težnji za pripadanjem – i tajnama koje mogu snažno protresti čak i najobičniji svakodnevni život.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Ellen Marie Wiseman je autorica romana The Plum Tree i Što je ostalo iza nje. Rođena i odrasla u Three Mile Bayu, malom mjestu na sjeveru države New York, Ellen sada živi na obali jezera Ontario sa suprugom i dvoje djece. Posjetite ju na ellenmariewiseman.com.