Tangerka

15,79 (118,97 kn)

Tangerka, napeti psihološki triler, savršeno je štivo za obožavatelje Daphne du Maurier i Patricije Highsmith, smješteno u Maroku pedesetih godina 20. stoljeća.

Na zalihi

Naslov izvornika: Tangerine
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Mirjana Čanić
Broj stranica: 336
Godina izdanja: 2019
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-818-360-7
Opis

Lucy Mason posljednja je osoba koju Alice Shipley očekuje vidjeti nakon što sa svojim suprugom stigne u Tanger. Nakon užasne nesreće u Benningtonu, dvije prijateljice – nekoć nerazdvojne cimerice – nisu razgovarale više od godine dana. No Lucy je ondje i pokušava se pomiriti.
Možda bi Alice trebala biti sretna. Još uvijek se nije privikla na život u Maroku, plašeći se lutanja kroz vrevu tangerskih medina po nesnošljivim vrućinama. Lucy, oduvijek neustrašiva i neovisna, pomaže Alice da se izvuče iz stana i upozna zemlju.
No Alice ubrzo počinju obuzimati poznati osjećaji – ima dojam da je Lucy kontrolira i guši na svakom koraku. Tada Alicein suprug, John, nestaje, a Alice počinje sumnjati u sve oko sebe: u svoj odnos sa zagonetnom prijateljicom, odluku da uopće dođe u Tanger te u vlastito stanje uma.
Tangerka je izvanredan prvijenac zamršene priče koji priziva uspomene na Tanger iz pedesetih godina 20. stoljeća, s toliko pametnim zapletom da ćete ostati bez daha.

Christine Mangan
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Christine Mangan doktorirala je engleski jezik na Sveučilištu u Dublinu na temu gotičke književnosti osamnaestog stoljeća, te magistrirala kreativno pisanje na Sveučilištu Southern Maine. Tangerka , izvanredan triler zamršene priče koji priziva uspomene na Tanger iz pedesetih godina dvadesetog stoljeća, je njezin prvi roman.