Tvornica lutaka

17,12 (128,99 kn)

Očaravajuća priča o mladoj ženi koja želi postati umjetnica, i o muškarcu čija opsesija može zauvijek uništiti njezin svijet.

Na zalihi

Naslov izvornika: The Doll Factory
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Andrea Marić
Broj stranica: 376
Godina izdanja: 2019
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-818-354-6
Opis

London. 1850. Kristalna palača upravo se gradi i u Hyde Parku, u masi koja promatra spektakularnu gradnju, susreće se dvoje ljudi. Za Iris, koja želi postati slikarica, to je tek nevažan, odmah zaboravljen trenutak, ali za Silasa, kolekcionara opčinjenog čudnim stvarima i ljepotom, on označava novi početak.
Kad prerafaelitski slikar Louis Frost ponudi Iris da mu pozira kao model, ona pristane pod uvjetom da uz to dobije poduku iz slikanja. Njezin svijet naglo se širi, i u njega uzlaze umjetnost i ljubav. No, Silas od onog susreta misli samo na jedno, i njegova opsesija postaje sve mračnija…

Elizabeth MacNeal
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Elizabeth Macneal rođena je u Škotskoj, a sada živi u Londonu. Bavi se pisanjem i lončarstvom, u vlastitom malom ateljeu u dnu svog vrta. Englesku književnost studirala je na Sveučilištu Oxford, nakon čega je nekoliko godina radila u jednoj gradskoj tvrki. Godine 2017. magistrirala je kreativno pisanje na Sveučilištu East Anglia na kojem je dobila stipendiju Malcolm Bradbury. Tvornica lutaka, Elizabethin prvi roman, osvojio je nagradu Caledonia Novel Award 2018.