Za tvoje dobro

119,00kn (15,79 €)

Hvaljena autorica Ellen Marie Wiseman donosi odvažan i živopisan roman koji prikazuje moć skrivenih obiteljskih tajni – s početkom u putujućem cirkusu za vrijeme mučnog razdoblja Velike depresije te krajem u vremenu promjena 50-ih godina 20. stoljeća.

Na zalihi

Naslov izvornika: The Life She Was Given
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Antonia Bojčić
Broj stranica: 380
Godina izdanja: 2019
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-818-373-7
Opis

Opis

Jedne ljetne večeri 1931. godine, Lilly Blackwood kroz prozor je svoje tavanske sobe ugledala svjetla putujućeg cirkusa.
Lilly nije dopušteno šetati livadama koje okružuju imanje Blackwood. Zapravo, ona nikada nije ni izašla iz svoje male sobice. Njezina ju je majka uvjerila da je boravak u toj sobici nužan zbog Lillyne osobne sigurnosti jer bi njena pojava izazvala strah među ljudima. Jedne nezaboravne noći sve se promijenilo. Lilly prvi put izlazi iz kuće – i biva prodana putujućem cirkusu.
Više od dva desetljeća kasnije, devetnaestogodišnja Julia Blackwood naslijedila je roditeljsko imanje i farmu konja. Julija, kojoj dom iz djetinjstva predstavlja mjesto ružnih uspomena punih strogih pravila i zabranjenih soba, povratkom želi izbrisati bolna sjećanja. No, ubrzo će postati zaokupljena tajnom skrivene tavanske sobe i fotografijama prekrasne djevojčice u cirkusu.
Cirkus braće Barlow, u kojem se Lilly našla nakon prodaje, u njenim je očima isprva bio samo još jedna tamnica. Ipak, u teškom i okrutnom svijetu, Lilly je stekla unutarnju snagu, stvorila prijateljstva i neobičnu povezanost sa životinjama. Zahvaljujući slonovima Pepper i JoJo te njihovu treneru Coleu, Lilly će od sporedne točke postati glavnom cirkuskom zvijezdom…sve dok se ne dogodi tragedija koja će sve promijeniti. Julija će prionuti zadatku otkrivanja istine o Lillynoj sudbini i šokantne izdaje vlastite obitelji kako bi imanju Blackwood donijela konačan mir.
Izmjenjujući priče Julije i Lilly, Ellen Marie Wisemen oslikava živote dvaju izuzetnih, iznimno različitih žena u romanu koji budi osjećaje nježnosti, tuge, sreće i nepokolebljive nade.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Ellen Marie Wisemen autorica je bestselera prevedenih na osamnaest jezika. Njezin prvi roman, The Plum Tree, djelomično je nastao prema pričama njezine majke koja je odrastala u Njemačkoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Ellenina druga knjiga Što je ostalo iza nje, proglašena je jednom od najboljih ljetnih knjiga 2015. godine od strane američkog časopisa The Huffington Post. Trećem romanu, Coal River, The Historical Novel Review 2015. godine dao je pridjev jednog od romana koji je najteže ispustiti iz ruku. Četvrti roman Ellen Marie Wiseman, Za tvoje dobro, dobio je nekoliko priznanja, uključujući i priznanje Goodreads recenzentske stranice. Ellen sa svojim suprugom i dva shih -tzua, Izzy i Bellom, živi na obali jezera Ontario. U predasima između pisanja novih romana, vrijeme provodi s djecom i unučadi.