Zlatni sat

99,00kn (13,14 €)

Najbogatiji čovjek Nassaua ubijen je, taj će slučaj ostati poznat kao jedan od najzloglasnijih misterija dvadesetoga stoljeća, a zataškavanje koje će uslijediti smrdi na kraljevske povlastice. Benedict Torpe nestaje bez traga i Lulu će krenuti put Londona i još dalje kako bi otkrila Torpeovu složenu obiteljsku povijest: sudbonosnu ljubavnu priču, ratnu tragediju i majku kojoj je ukradena sreća

 

 

Na zalihi

SKU: K00140 Kategorije: , , Oznaka:
Naslov izvornika: The Golden Hour
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Silvia Sinković
Broj stranica: 496
Godina izdanja: 2020.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-691-9
Opis

Opis

Bahami, 1941. Nedavno obudovjela Leonora „Lulu“ Randolph stigla je na Bahame istraživati guvernera i njegovu suprugu za newyorški tračerski časopis. Amerikanci imaju naizgled neiscrpan apetit za novosti o vojvodi i vojvotkinji od Windsora, glamurozan par čija je ljubavna afera prije pet godina gotovo srušila britansku monarhiju na koljena. Nema zanimljivije pozadine za njihovu romansu nego što je karipski raj za rata, kolonijalno igralište za vlasnike nepošteno stečenih carstava.
To je ono što Lulu očekuje. No nakon što se uvuče u društveni krug  vojvode i vojvotkinje i upozna moćnu kabalu koja nadzire političke i financijske poslove otoka, otkrit će dokaze da se ispod blještavila Wallisina i Edwardova braka krije ružna – čak i izdajnička – stvarnost.
Nassau u doba Windsora prepun je špijuna, fnancijskih prevara i rasnih napetosti, a usred svega toga nalazi se Benedict Torpe: nevjerojatno šarmantan znanstvenik nejasne odanosti. Samovoljna, ranjena Lulu neizbježno će se u njega zaljubiti.
Najbogatiji čovjek Nassaua ubijen je, taj će slučaj ostati poznat kao jedan od najzloglasnijih misterija dvadesetoga stoljeća, a zataškavanje koje će uslijediti smrdi na kraljevske povlastice. Benedict Torpe nestaje bez traga i Lulu će krenuti put Londona i još dalje kako bi otkrila Torpeovu složenu obiteljsku povijest: sudbonosnu ljubavnu priču, ratnu tragediju i majku kojoj je ukradena sreća.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
BEATRIZ WILLIAMS autorica je devet romana, redom uspješnica, uključujući Te Summer Wives, A Hundred Summers, Te Secret Life of Violet Grant i A Certain Age. Rodom iz Seattlea, diplomirala je na Stanfordovu sveučilištu, a naslov magistra fnancija stekla je na Sveučilištu Columbia. Poslije završetka obrazovanja nekoliko je godina provela u New Yorku i Londonu kao savjetnica za korporativne strategije, nakon čega se posvetila svojoj strasti – povijesnim romanima. S mužem i četvero djece živi u primorskom dijelu Connecticuta gdje se posvetila pisanju.