Prema životu ispunjenom smislom

17,12

Knjiga u vašim rukama, “Prema životu ispunjenom smislom”, duhovni je putokaz života koji se temelji na učenjima jednog od najistaknutijih vjerskih vođa našeg vremena – rabina Menachema Mendela Schneersona.

Na zalihi

SKU: K00261 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: Meaningful life
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Nenad Vasiljević
Broj stranica: 312
Godina izdanja: 2022
Uvez: meki
Format knjige: 20,5x13,5
ISBN: 978-953-323-792-3
Opis

Knjiga u vašim rukama, “Prema životu ispunjenom smislom”, duhovni je putokaz života koji se temelji na učenjima jednog od najistaknutijih vjerskih vođa našeg vremena – rabina Menachema Mendela Schneersona. Vođa pokreta Lubavič u razdoblju od četrdeset i četiri godine, koji je bio poznat jednostavno kao „Rebe“ (preminuo u lipnju 1994.), bio je mudrac i vizionar. “Prema životu ispunjenom smislom” daje i Židovima ni nežidovima svjež pogled na svaki aspekt njihovog života – od rođenja do smrti, od mladosti do starosti; na brak, ljubav, intimnost i obitelj, na pitanja vezana uz karijeru, zdravlje, bol i patnju, obrazovanje, vjeru, znanost i političko vodstvo. Ova nas knjiga uči kako premostiti jaz između brze tehnologije te „sporog“ morala, između do danas neviđenog svjetskog jedinstva i besprimjernoga osobnog razjedinjenja. Na pragu novog svijeta, gdje se materija i duh spajaju, Rebe predlaže duhovna načela koja ujedinjuju ljude kao suprotnost materijalizmu koji ih dijeli. Čineći to, on nas vodi prema osobnom i univerzalnom otkupljenju, smislenom životu i Bogu.

Jacobson Simon
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
Rabin Simon Jacobson četrnaest je godina bio odgovoran za publiciranje govora rabina Menachema Mendela Schneersona, Lubavičkog Rebea. Rabin Jacobson putuje diljem svijeta i javno nastupa. Živi u New Yorku, u Brooklynu. On je, isto tako, osnovao Meaningful Life Center (Centar za život ispunjen smislom), u kojem se grade mostovi između sekularnog i duhovnog, te pomaže ljudima da pronađu dublji smisao u svojim životima, koji se zasniva na tri tisuće godina starom učenju mudraca.