Gabrielle Zevin SUTRA, I SUTRA, I SUTRA

Sam i Sadie upoznaju se u bolnici 1987. Sadie posjećuje sestru, Sam se oporavlja od automobilske nesreće. Dani i mjeseci sporo prolaze, no u zajedničkom igranju igrica pronalaze sreću, bijeg, žestoku konkurenciju i – posebno prijateljstvo. Prijateljstvo ipak biva naprasno prekinuto i djeca se vraćaju u svakodnevicu.

Susret na postaji podzemne željeznice, osam godina kasnije, vraća ih u djetinjstvo i uskoro započinju raditi ono što vole – zajednički stvarati virtualne svjetove. Suradnja ih pretvara

u superzvijezde i svijet preko noći postaje njihov. No to ih ne može zaštititi od svega što život donosi.

”Sutra, i sutra, i sutra” američke spisateljice Gabrielle Zevin priča je o savršenim svjetovima koje Sadie i Sam stvaraju, nesavršenu svijetu u kojem žive i svemu što može doći nakon uspjeha: novcu, slavi, dvoličnosti, tragediji…

***

Jedinstveno postignuće.

PUBLISHERS WEEKLY

Ljubavno pismo životu sa svim njegovim ljepotama i minskim poljima. Ovaj roman i njegovi nezaboravni likovi ne poznaju granice. Dok ga budete čitali, smijat ćete se, plakati, učiti i rasti.

TAYARI JONES

Književni blockbuster kojem je predodređeno da uđe u kategoriju velikih američkih romana.

THE INDEPENDENT

Pitat ćete se zašto vam je trebalo toliko vremena da u vidoigrama prepoznate ljepotu, dramu i bol stvaralaštva.

THE NEW YORK TIMES

Grandiozan, prekrasno napisan roman o nedovoljno istraženoj temi, kojem polazi za rukom istovremeno biti ozbiljna umjetnost i silno zabavan.

NPR

Iznimno. Gabrielle Zevin ocrtava ljepotu, snagu i krhkost ljubavi i kreativnosti. Jedan od najboljih romana koje sam ikada pročitao.

JOHN GREEN

O prijateljstvu, ljubavi, lojalnosti, nasilju u Americi i čaroliji izmišljenih svjetova. Čudesno lijepo.

PEOPLE 

Očaravajući portret prijateljstva, identiteta i potrebe da se stvori nešto lijepo bilo to na papiru ili u pikselima.

ENTERTAINMENT WEEKLY

Gabrielle Zevin autorica je više nagrađivanih romana dosad prevedenih na trideset devet jezika. Svjetsku slavu donio joj je roman “A. J. Fikry – Put do sreće”. Živi u Los Angelesu. ”Sutra, i sutra, i sutra” prevodi se diljem svijeta, a po njemu će biti snimljen i film u produkciji Paramounta i Temple Hilla.