Iako knjiga službeno u hrvatske knjižare stiže krajem rujna, paralelno s britanskim izdanjem, pretprodaja je već postala senzacija

Zen-priče mogu biti vrlo tajanstvene. Neke od njih je gotovo nemoguće razumjeti – i to je često njihova poanta jer potiču čitatelja da razmišlja nelogično i odbaci zapadni način razmišljanja kako bi razumio priču. U isto vrijeme, one su prilično prekrasne. James Norbury, The Guardian, rujan 2023. 

U svijetu knjiga, svako malo se pojavi naslov koji obećava donijeti duboke uvide, inspiraciju i smiraj u živote čitatelja. Jedan takav naslov koji trenutno privlači pažnju ljubitelja knjiga diljem svijeta je Mačak koji je poučavao zen autora Jamesa Norburyja. Iako knjiga službeno u hrvatske knjižare stiže krajem rujna, paralelno s britanskim izdanjem, pretprodaja je već postala senzacija.

Knjiga Mačak koji je poučavao zen ilustrirana je jednako šarmantno i toplo poput i druga dva megabestselera, Velikog Pande i Sićušnog Zmaja te Putovanja Velikog Pande i Sićušnog Zmaja,  a namijenjena je svim dobnim skupinama i istovremeno donosi drevnu mudrost i utjehu.

Ovo je priča o iskusnom zen-mačku koji sazna za usamljeni drevni bor duboko u javorovoj šumi, pod kojim se otkriva sva mudrost svijeta. Stoga se odluči otisnuti na put spoznaje.

Ako iz ove knjige možete ponijeti nešto, onda je to sigurno spoznaja da one stvari u životu koje su najteže često dovode do najljepših spoznaja. Nije cvijet lotosa bez razloga značajan u budizmu, on prekrasan raste iz prljavštine, komentirao je autor u nedavnom intervjuu za The Guardian

Pisac i likovni umjetnik James Norbury je dosad ilustrirao različite knjige, a zajednička poveznica im je ta da je, kako je istaknuo, u njima stvarao svijet u kojem bi i sam volio živjeti. Više godina volontirao je u udruzi Samaritanci koja pomaže ljudima koji se bore s usamljenošću, anksioznožću i depresijom.

Na priči o Velikom Pandi i Sićušnom Zmaju počeo je raditi kako bi podijelio misli koje su njemu pomogle tijekom najtežeg životnog razdoblja. Unio sam cijelo svoje srce u svaki crtež i mislim da zbog toga oni govore ljudima – svaki, baš svaki sadržava komadić moje duše, napisao je o radovima koji su privukli golemu pozornost.

Uđite u svijet Mačka koji je poučavao zen i dopustite da vas njegova priča inspirira na putu ka duhovnom razvoju i unutrašnjoj harmoniji. Pretprodaja je već u tijeku, stoga ne propustite priliku da osigurate svoj primjerak i budete dio ove izvanredne književne avanture.

Za više informacija o knjizi, pretprodaji i autoru, posjetite ovaj link.