U hotelu Esplanade Zagreb održana je promocija knjige „Sudnji dani“ autora Petera Čeferina i Vasje Jagera. 

Knjiga je inspirirana istinitim slučajem koji je Peter Čeferin, poznati slovenski odvjetnik za kazneno pravo i ljudska prava, napisao u borbi za pravdu za svog klijenta, a vezano za kazneni postupak koji vodi preko 20 godina. Kako bi svoj pravni jezik preveo na književni pomogao mu je koautor Vasja Jager, iskusni istraživački novinar i kolumnist.

Jadranka Sloković, najuspješnija i najpoznatija hrvatska odvjetnica, na promociji je o knjizi razgovara s autorom. „Knjiga je vrlo zoran prikaz onoga što je pravo i primjena prava kod nas, svakome će biti zanimljivo, a s druge strane ono što je oko toga je odličan triler.“ Reka je gospođa Sloković.

 

Promociji knjige prisustvovali su Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova i Oleg Butković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar mora, prometa i infrastrukture, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, Matjaž Han, ministar gospodarstva turizma i sporta Republike Slovenije, Josip Pavić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, i proslavljeni sportaši među kojima su i Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Mario Stanić, Dubravko Šimenc, Damjan Rudež i Tomislav Paškvalin. Zanimljiva odvjetnička tema romana privukla je Miroslava Šeparovića, predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske i Roberta Travaša, predsjednika Hrvatske odvjetničke komore te odvjetnike Čedu Prodanovića i Silvja Degena, kao i brojne osobe iz javnog, političkog i gospodarskog života.

Promociju knjige „Sudnji dani“ moderirao je Frano Ridjan, sudjelovala je i urednica proznih izdanja u izdavačkoj kući Stilus knjiga Adriana Piteša te glumac Goran Bogdan. Svečana promocija knjige zaokružena je nastupom Nine Badrić.

Veše o knjizi saznajte na ovom linku.