U mjesecu listopadu posvećujemo posebnu pažnju kategoriji roditeljstva i samopomoći. Ovo je idealno vrijeme da dublje zaronimo u svijet odgoja djece, osobnog rasta i razvoja. Ponosno vam predstavljamo neke od najpopularnijih naslova iz ovih kategorija, koji su trenutno na akciji do čak -50%. Evo nekoliko naslova koje ne smijete propustiti:

 

  • Montessori od prvog dana – knjiga o veličanstvenom zadatku samooblikovanja djeteta u cjelovito ljudsko biće

 

Što roditelji mogu učiniti kako bi svojoj djeci pomogli u izgrađivanju ličnosti i pozitivna stava prema sebi i drugima u prve tri godine života, razdoblju koje je presudno za njihov razvoj? Na koji način roditelji mogu u vlastitom domu primijeniti metodu Montessori od samog rođenja djeteta?

Montessori od prvoga dana

 

  • Kako prestati šiziti zbog djece (i na djecu) – praktičan vodič za smirenije i sretnije djetinjstvo

Oslanjajući se na najnovije znanstvene spoznaje, napisana toplim, duhovitim i razumljivim jezikom roditelja koji iz vlastita iskustva itekako dobro zna o čemu piše, knjiga „Kako prestati šiziti zbog djece (i na djecu)“ postala je neizostavan priručnik za sve roditelje opterećene svakodnevnim roditeljskim stresom koji žele stvoriti bolji odnos s djecom i uspostaviti smireniju obiteljsku dinamiku.

Kako prestati šiziti zbog djece

  • Zločesta djeca ne postoje – Praktičan i prijeko potreban vodič za roditelje čija će djeca uskoro biti (ili već jesu) u onoj kritičnoj fazi razvoja kada imaju prirodnu potrebu ispitivati granice roditeljskog strpljenja i ljubavi

 

Knjiga Zločesta djeca ne postoje sadrži mnoštvo praktičnih savjeta i primjera kako roditeljstvo temeljeno na poštovanju može biti od koristi i za dijete i za roditelje. U njoj su obrađene uobičajene teme poput kažnjavanja, suradnje, postavljanja granica i njihova ispitivanja, dječjih izljeva bijesa, udaranja i drugih. Ovaj jedinstveni priručnik pomoći će vam da s djecom stvorite odnos pun povjerenja, poštovanja i ljubavi.

 

Sve knjige na akciji iz kategorije Roditeljstvo pronađite na ovom linku.

 

Listopad je vrijeme promjene, kada se priroda priprema za hladnije dane, a i mi sami polako krećemo prema dubljim promjenama u našim životima. Bez obzira jeste li u potrazi za boljim načinima suočavanja sa stresom, postizanjem svojih ciljeva, unaprjeđenjem svoje mentalne ravnoteže ili tražite inspiraciju za osobni rast, akcija na samopomoć pruža priliku da istražite knjige koje će vas potaknuti na pozitivne promjene.

 

Izdvajamo samo nekoliko naslova na akciji:

 

  • Rupi Kaur: Riječ kao lijek – autorica bestselera broj jedan New York Timesa, predstavlja vođene vježbe pisanja za poticanje kreativnosti i ozdravljenja.

 

Njezine vježbe pomoći će vam da istražite područja traume, gubitka, slomljenog srca, ozdravljenja i slavljenja sebe samih. Ako ste zainteresirani za katarzično istraživanje sebe i prakticiranje mindfulnessa pišući, ovo je knjiga za vas.

 

 

  • Whitney Goodman: Toksična pozitivnost – Kako (pre)živjeti u svijetu opsjednutom srećom

 

Svakodnevno smo izloženi pritisku da budemo pozitivni. Od motivacijskih izreka i knjiga koje promiču „samo dobre vibracije“ do beskonačnog niza privlačno dizajniranih afirmacija na društvenim mrežama i gurua samopomoći koji obećavaju da nas samo jedna pozitivna misao dijeli od sretnijeg i boljeg života, sa svih strana bombardirani smo porukama da je ključ sreće u zatiranju negativnosti gdje god se ona pojavila – u nama samima ili u drugima – i da ćemo teška životna iskustva i osjećaje izbjeći ako na sve „gledamo s vedrije strane“. Ali ako je pozitivnost doista rješenje za sve, zašto smo i dalje tako tjeskobni, depresivni i potišteni?

 

  • Michelle Elman: Užitak sebičnosti  – Zbog čega su vam potrebne granice i kako ih postaviti

 

Je li vam teško otvoreno izraziti svoje mišljenje kada se ne slažete s nekim? Bojite li se ljudima reći „ne“ kako ih ne biste povrijedili? Osjećate li se često emotivno iscrpljeni i tjelesno umorni? Ako je vaš odgovor na sva ova pitanja potvrdan, trebaju vam čvrste granice i krajnje je vrijeme da otkrijete sebičnost i sve njezine blagodati!

 

Sve knjige na akciji iz kategorije Smopomoć pronađite na ovom linku.

 

Related Posts