U romanu susrećemo klasične karakteristike zlatnog doba detektivskih romana, ali s modernim preokretom – radnja se odvija u prvom hotelu na Mjesecu.

Roman Veliko otvorenje opisuju strani mediji i kritika kao spoj Agathe Christie i Andyja Weira. U romanu susrećemo klasične karakteristike zlatnog doba detektivskih romana, ali s modernim preokretom – radnja se odvija u prvom hotelu na Mjesecu. 

Inspiracija za ovu priču potekla je iz poziva japanskog milijardera Yusakua Maezawe, koji je pozvao sve zainteresirane da se prijave kako bi mu se pridružili u svemiru.

Veliko otvorenje donosi nam napetu priču smještenu na Mjesec, na koji putuje deset sretnika koji su osvojili priliku sudjelovati u otvorenju prvog hotela na Mjesecu, Artemisa. 

No čim su dospjeli na Mjesec, njihov svemirski brod odlazi prema Zemlji, a vrata hotela se zatvaraju. Što će se dogoditi ovim putnicima i koliko će njih preživjeti? 

Autorica Lauren Forry donosi uzbudljivu priču o preživljavanju, izazovima i timskom radu u spektakularnom okruženju Mjeseca. 

Budući da nikada neću postati astronaut i/ili imati priliku za putovanje u svemir, pisanje ove priče bila je moja prilika da putujem do Mjeseca. Uzbuđena sam što mogu podijeliti to iskustvo s čitateljima. Nadam se da će zavoljeti ove likove jednako kao i ja i ne mogu dočekati da otkriju tajne prvog luksuznog hotela na Mjesecu. rekla je Lauren Forry za Bonnier Books UK.

Za više informacija o knjizi, pretprodaji i autorici, posjetite ovaj link.

 

Related Posts