Anđeo atentata

17,12

Za ovog Broza se još za postojanja Monarhije govorkalo – i to ne bez osnova – da je moj vanbračni sin, Broz to nikada nije demantovao, naprotiv – sam je širio glasine o svom habzburškom poreklu, a ja sam to prećutno tolerisao jer nije išao tako daleko da traži alimentaciju.

 

 

Na zalihi

SKU: K00280 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: Anđeo atentata
Jezik izvornika: Srpski
Prevoditelj: -
Broj stranica: 220
Godina izdanja: 2022.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-829-6
Opis

Za ovog Broza se još za postojanja Monarhije govorkalo – i to ne bez osnova – da je moj vanbračni sin, Broz to nikada nije demantovao, naprotiv – sam je širio glasine o svom habzburškom poreklu, a ja sam to prećutno tolerisao jer nije išao tako daleko da traži alimentaciju. I zaista! Pogledajte ga malo bolje! Zamislite na Brozovom licu brkove a la Franc Ferdinand, pa mi recite na koga vam liči? Pljunuti vi, Vaše Visočanstvo. Zaista ima sličnosti, moram priznati. Mada mi se čini verovatnijim – imajući u vidu koliki je Broz bio ženskaroš – da ga je napravio erotoman Rudolf. Taj je baš žario i palio po hrvatskom Zagorju. Nisam mu ja u toj stvari mogao ni prići. U svakom slučaju na Brozovom licu – fiziognomika će mi dati za pravo – nema nijedne slovenske crte. Tipična tevtonska njuška!

Svetislav Basara
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Svetislav Basara (1953, Bajina Bašta), romansijer, pripovjedač i dramski pisac. Autor je više knjiga – romana, zbirki pripovijedaka, drama i eseja. Dobitnik je mnogih srpskih i međunarodnih književnih nagrada. Bio je ambasador Srbije na Kipru 2001–2005. godine.