U daljini

18,90

Genijalan prvijenac dobitnika Pulitzerove nagrade za književnost.

Na zalihi

Naslov izvornika: In the Distance
Jezik izvornika: Engleski
Prevoditelj: Lada Furlan Zaborac
Broj stranica: 256
Godina izdanja: 2024.
Uvez: meki
Format knjige: 14,5 x 20,5
ISBN: 978-953-372-169-9
Opis

Genijalan prvijenac dobitnika Pulitzerove nagrade za književnost

 

Majstorski roman. Prekrasno napisan.

Rolling Stone

 

Mladi švedski imigrant Håkan nađe se u Kaliforniji, sam i bez novca, bez znanja ijedne riječi engleskoga. Odlučan da pronađe brata Linusa, od kojeg se razdvojio u kaosu putovanja, krene na istok Amerike pješice.

Tijekom zastrašujućeg putovanja pustinjama i planinama nailazi na doseljenike, kriminalce, vjerske fanatike, starosjedioce, istraživače i rane znanstvenike. Svjedoči Zlatnoj groznici i njezinim posljedicama, stvaranju Amerike i izdaji njezina sna.

U daljini – romaneskni prvijenac pulitzerovca Hernana Diaza – uzbudljiva je priča koja se ne ispušta iz ruku, čudesna meditacija o značenju doma, bolnoj usamljenosti i čežnji za društvom, kao i o tome što znači biti izgubljen u zemlji koja još uvijek ne postoji.

Ovaj višestruko nagrađeni roman oduševio je kritičare i čitatelje diljem svijeta te ušao u finale Pulitzerove nagrade i nagrade PEN/Faulkner.

 

Nalik na Huckleberryja Finna kakvog bi napisao Cormac McCarthy.

The Sunday Times

 

Moćna ljepota riječi.

The New York Times

 

Mnogo je romana koji se bave lutanjem američkim zapadom 19. stoljeća. U daljini je potpuniji, životniji, budniji od svih njih.

Publishers Weekly

Prelistaj me

Prelistaj me

O autoru
Hernan Diaz rođen je u Argentini 1973. Živi i radi u New Yorku. Doktorirao je na NYU, a radi na Columbiji. U daljini, njegov prvi, višestruko nagrađivani roman, bio je finalist Pulitzerove nagrade i nagrade PEN/Faulkner te je osvojio nagrade William Saroyan, Whiting, Prix Page America i VCU Cabell. Godine 2022. Hernan Diaz objavio je svoj drugi roman – Dogovor –  koji je ušao u širi izbor nagrada Booker i Carnegie te osvojio nagradu Kirkus, kao i Pulitzerovu nagradu. Oba romana uvrštena su u popise najboljih knjiga godine najprestižnijih svjetskih medija, a ugledni Lit Hub roman U daljini uvrstio je na svoj popis najboljih knjiga desetljeća.