Slom

18,45 (139,01 kn)

Roman koji su autori serije Male laži adaptirali u originalnu HBO-ovu seriju s Nicole Kidman, Hughom Grantom i Donaldom Sutherlandom u glavnim ulogama.

 

Na zalihi

Naslov izvornika: You Should Have Known / The Undoing
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Ervin Felić
Broj stranica: 508
Godina izdanja: 2020.
Format knjige: 140 x 200
ISBN: 978-953-831-804-7
Opis

Grace Reinhart Sachs psihoterapeutkinja je koja živi sređenim životom u visokim krugovima New Yorka. Odana je svom mužu, dječjem onkologu, njihovu sinu Henryju i pacijentima za koje se skrbi u vlastitoj ordinaciji. Njezini su dani ispunjeni poznatim ritualima: živi u istom stanu na Manhattanu u kojem je odrasla i svako jutro šalje Henryja u istu elitnu školu koju je i sama pohađala.
Bogato terapeutsko iskustvo pokazalo joj je koliko žene zavaravaju same sebe u vezama i brakovima te Grace piše knjigu naslova Trebala si znati, u kojoj upozorava žene da bolje slušaju svoju intuiciju na početku veze. No, nekoliko tjedana prije izlaska knjige u njezinu se životu otvara ponor: jedna nasilna smrt, muž koji je nestao bez traga i neprekidni lanac zastrašujućih spoznaja. U jeku sve većeg javnog skandala, zgrožena činjenicom da je i sama pala u zamku protiv koje se borila čitav svoj profesionalni život, Grace mora do temelja srušiti svoj dotadašnji svijet i za sebe i svog sina sagraditi novi život.

Jean Hanff Korelitz
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Jean Hanff Korelitz rođena je i odrasla u gradu New Yorku. Obrazovala se na sveučilištima Dartmouth i Clare College u Cambridgeu. Autorica je romana Slom (prvotno objavljen pod naslovom You Should Have Known/Trebala si znati), prema kojem je snimljena originalna HBO-ova serija istog naziva, zatim romana Admission (Odbijeno, primljeno), koji je 2013. godine adaptiran u film s Tinom Fey i Paulom Ruddom u glavnim ulogama, te još četiriju romana, jedne knjige za mlade i jedne zbirke poezije. U sklopu svojeg književnog rada također je adaptirala kratku priču The Dead (Mrtvi) Jamesa Joycea u interaktivan kazališni komad THE DEAD 1904. Korelitz je osnivačica servisa BOOKTHEWRITER, u sklopu kojeg se održavaju pop-up književne grupe, gdje čitatelji mogu raspravljati o knjigama s njihovim autorima. Za vrijeme pandemije koronavirusa susreti se organiziraju na internetskim platformama. Jean Hanff Korelitz i njezin suprug Paul Maldoon, irski pjesnik i dobitnik Pulitzerove nagrade, imaju dvoje djece i žive u New Yorku.