Iako je patnja neizostavan dio života, mi imamo moć odlučiti hoće li nas definirati

Donatella Di Pietrantonio, autorica je čiji su romani prevedeni na više od trideset jezika i finalistica prestižne nagrade Strega. Sestrinom pričom preplavljuje nas emocijama i donosi priču o obitelji, ljubavi i vezama koje nas oblikuju, vraćajući nas svijetu i junakinjama književne senzacije Vraćena.

U srcu priče nalazi se misteriozan dolazak mlade žene, Adriane, koja kucanjem na vrata starije sestre unosi nemir u njihove živote. S bebom u naručju, Adrianin dolazak postavlja niz pitanja: od koga bježi? Kakva neugodna otkrića nosi sa sobom? Kakve će posljedice imati njezin dolazak?

Godinama kasnije, starija sestra, sveučilišna profesorica, dobiva poziv da hitno dođe u Pescaru. Ovo putovanje povlači je u prošlost, sjećanja na minule ljubavi i gubitke, tajne i žaljenja. Kroz slojeve vremena i meandrima emocija, autorica nas vodi na duboko emocionalno putovanje.

 

“Sestrina priča” prenosi istu poruku najvećih djela talijanske književnosti 20. stoljeća, od Else Morante do Prima Levija. Poruka je jasna: iako je patnja neizostavan dio života, mi imamo moć odlučiti hoće li nas definirati.

Ovaj je roman istinski dragulj prepoznat od strane kritike, a slavna glumica Natalie Portman opisala ga je predivnu, duboko potresnu priču. Autorica vješto prelazi između prošlosti i sadašnjosti, prateći godine neartikuliranih emocija i donoseći ih na svjetlo dana.

Za više informacija o knjizi, pretprodaji i autorici, posjetite ovaj link.

Related Posts