Erupcija

19,78

9,99

Divovi nafte i plina protiv demokracije – pobjednik odnosi sve. Pojam „najezda potresa” 2010. uvršten je u rječnik Oklahome.

 

Na zalihi

SKU: K00175 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: Blowout
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Davor Lerinc
Broj stranica: 436
Godina izdanja: 2021.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-720-6
Opis

Divovi nafte i plina protiv demokracije – pobjednik odnosi sve. Pojam „najezda potresa” 2010. uvršten je u rječnik Oklahome. Iste godine, kolekcija suvenira Michaela Jacksona – uključujući glasovitu bijelu rukavicu ukrašenu kristalima – prodana je na dražbi za više od milijun dolara tipu koji je, službeno, bio tek neugledni ministar šumarstva malene Ekvatorijalne Gvineje. A 2014. ukrajinski revolucionari zaposjeli su palaču svrgnutoga predsjednika i pronašli zoološki vrt s fazanima, pozlaćenim kupaonicama i plutajući restoran napravljen po uzoru na španjolsku galiju. Koliko god čudno zvučalo, postoji poveznica između tih događaja, a Rachel Maddow je slijedi do pokvarenog izvora: nezamislivo unosne i podjednako korumpirane industrije nafte i plina.

Rachel Maddow
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
RACHEL MADDOW voditeljica je Rachel Maddow Showa na MSNBC-ju, dobitnika nagrade Emmy, i autorica je triju bestselera New York Timesa: Drift: The Unmooring of American Military Power, Erupcija: Korumpirana demokracija, odmetnuta Rusija i najbogatija, najdestruktivnija industrija na svijetu i Bag Man: The Wild Crimes, Audacious Cover-Up, and Spectacular Downfall of a Brazen Crook in the White House. Maddow je diplomirala javnu politiku na Stanfordovu sveučilištu i doktorirala političke znanosti na Oxfordskom sveučilištu. Živi u New Yorku i Massachusettsu s partnericom, Susan Mikula