-20%

Ono

24,90

19,92

Zastrašujuće remek-djelo i moderni klasik američkoga književnog velikana Stephena Kinga.

Naslov izvornika: IT
Jezik izvornika: Engleski
Prevoditelj: Božica Jakovlev
Broj stranica: 792
Godina izdanja: 2024.
Uvez: meki uvez
Format knjige: 16,5 x 23,5
ISBN: 978-953-372-165-1
Opis

Dobro došli u Derry, u američkoj saveznoj državi Maine. Derry je gradić koji jezivo podsjeća na rodno mjesto većine nas. Samo što je u Derryju jeza stvarna.

Bilo ih je sedmero i bili su djeca kad su prvi put spoznali što je strava. Sada su uspješni i zadovoljni muškarci i žene koji su „pokorili svijet“ svojim talentom, svatko na svoj način. Zbog obećanja koje su si dali prije gotovo trideset godina, ponovno se okupljaju na istome mjestu gdje su se borili protiv zlog stvorenja koje je lovilo djecu grada Derryja i hranilo se njima.

Djeca su opet žrtve brutalnih ubojstava, a njihova se potisnuta sjećanja na to zastrašujuće ljeto vraćaju dok se spremaju još jednom suočiti s čudovištem koje vreba iz gradske kanalizacije.

O autoru
Stephen King, jedan od najslavnijih romanopisaca našega doba, autor je više od pedeset knjiga, a svaka od njih postala je bestselerom svjetske slave. Njegova epska djela Ono i Kula tmine samo su neka od brojnih knjiga koje su postale temelj za uspješnice na velikom platnu. Godine 2018. dobio je nagradu PEN America Literary Service Award, 2014. primio je Nacionalnu medalju za umjetnost koju mu je dodijelio predsjednik Barack Obama, a 2003. dobio je prestižnu nagradu National Book Award za izniman doprinos američkoj književnosti.