Kratki priručnik za ADHD

19,90

Ovaj kratki ilustrirani vodič pomoći će vam da shvatite kako unatoč ADHD-u možete biti uspješni u svim područjima života.

Na zalihi

SKU: 000386 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: The Mini ADHD Coach
Jezik izvornika: Engleski
Prevoditelj: Tea Grgurić
Broj stranica: 210
Godina izdanja: 2024.
Uvez: tvrdi
Format knjige: 17 x 19
ISBN: 978-953-372-172-9
Opis

Kako je uistinu živjeti s ADHD-om?

Nakon što je ilustratorici Alice Gendron u dobi od 29 godina dijagnosticiran ADHD, odlučila je pomoći osobama s ADHD-om da bolje shvate svoje stanje i olakšaju si svakodnevicu.

Uz mnoštvo simpatičnih, zabavnih i svima razumljivih ilustracija, Kratki priručnik za ADHD naučit će vas:

  • sve što trebate znati o ADHD-u: njegovim oblicima, simptomima, dijagnozama i uobičajenim zabludama o tom stanju
  • kako se ADHD odražava na svakodnevicu osoba kojima je dijagnosticiran: od škole i posla, osobne higijene, pospremanja, organizacije vremena do ljubavnog i društvenog života
  • ključne koncepte i strategije koje vam mogu olakšati svakodnevicu s ADHD-om: od stvaranja novih navika, korištenja boja u organizaciji do uvođenja elemenata igre i zabave u svakodnevni život…

S pomoću mnoštva praktičnih savjeta iz prve ruke ovaj kratki ilustrirani vodič pomoći će vam da shvatite kako se unatoč ADHD-u – vi ili bilo tko drugi u vašoj blizini s tom dijagnozom – ne trebate osjećati samima te da možete biti uspješni u svim područjima života.

I vjerojatno najvažnije od svega, naučit će vas kako surađivati sa svojim mozgom, a ne raditi protiv njega…

 

Pronađite Alice na Instagramu: @the_mini_adhd_coach

O autorici
Alice Gendron francuska je autorica i ilustratorica kojoj je dijagnosticiran ADHD-a u dobi od 29 godina, nakon čega je, sredinom 2000-ih, odlučila pokrenuti svoju online platformu „The Mini ADHD Coach“ kako bi pomogla osobama s ADHD-om da bolje shvate svoje stanje i na taj im  način olakša njihovu svakodnevicu. Svoje ideje potom je pretočila u ilustriranu knjigu Kratki priručnik za ADHD (Mini ADHD Coach), objavljenu 2023. Rođena u Parizu, završila je Umjetničku akademiju u Angersu, nakon čega je neko vrijeme živjela u Melbourneu u Australiji. Od 2015. radi kao samostalna copywriterica za različite marketinške agencije i web-stranice. Njezine duhovite i poučne ilustracije stekle su veliku popularnost diljem svijeta, a njezin profil na Instagramu @the_mini_adhd_coach prati više od 600 000 ljudi. Trenutačno živi u Bordeauxu u Francuskoj.