Otok morskih žena

17,12

11,98

Raskošna saga hit-autorice Lise See o razornim obiteljskim tajnama, iznimnim ženama, prijateljstvu i oprostu

 

 

Na zalihi

Naslov izvornika: The Island of Sea Women
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Dražen Čulić
Broj stranica: 456
Godina izdanja: 2022.
Uvez: meki
Format knjige: 13,5 x 20,5
ISBN: 978-953-372-006-7
Opis

Predivna oda doista jedinstvenoj skupini žena.
Publishers Weekly

Djevojčice Mi-ja i Young-sook žive na korejskom otoku Jejuu. Najbolje su prijateljice koje sanjaju kako će jednom postati haenyeo, žene koje rone da bi prehranile obitelj, kakve postoje samo na njihovu otoku. Za Young-sook to je dio obiteljske tradicije već generacijama, a majka joj je i predvodnica haenyeo. Mi-ja je pak siroče zauvijek obilježena kao kći kolaboracionista.

Kad postanu djevojke, Mi-ja i Young-sook pridružuju se ženskoj ronilačkoj zajednici, svjesne da započinju život pun uzbuđenja i odgovornosti – ali i opasnosti. No i ne slute u kojem će ih smjeru životi odvesti. Njihove sudbine pratimo od tridesetih godina 20. do početka 21. stoljeća, tijekom desetljećā burnih povijesnih zbivanja koja će staviti njihovo prijateljstvo na kušnju i dovesti ga do granice pucanja.

Lisa See
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Lisa See autorica je niza romana: Sniježnica i tajna lepeza, Zaljubljena Peonija, Djevojke iz Šangaja, San o sreći... Objavila je i knjigu On Gold Mountain u kojoj donosi priču o dolasku svoje kinesko-američke obitelji u Los Angeles. Za svoj rad dobila je više nagrada, a Organizacija kinesko-američkih žena imenovala ju je ženom imenovala ju je ženom godine 2001. Njezini romani osvojili su top-ljestvice najprodavanijih knjiga i prevode se diljem svijeta.