Toksična pozitivnost

17,90

12,53

U ovom osvježavajuće iskrenom i revolucionarnom vodiču, poznata američka terapeutkinja Whitney Goodman (@sitwithwhit) izlaže nam najnovija znanstvena istraživanja u kombinaciji s brojnim primjerima iz svoje višegodišnje prakse otkrivajući nam što je toksična pozitivnost i koje su njezine štetne posljedice na naše mentalno i tjelesno zdravlje.

Na zalihi

SKU: 000327 Kategorije: , , Oznaka:
Naslov izvornika: Toxic Positivity
Jezik izvornika: Engleski
Prevoditelj: Marija Perišić
Broj stranica: 260
Godina izdanja: 2023.
Uvez: meki
Format knjige: 145 x 215
ISBN: 978-953-372-105-7
Opis

Kako (pre)živjeti u svijetu opsjednutom srećom

 Svakodnevno smo izloženi pritisku da budemo pozitivni. Od motivacijskih izreka i knjiga koje promiču „samo dobre vibracije“ do beskonačnog niza privlačno dizajniranih afirmacija na društvenim mrežama i gurua samopomoći koji obećavaju da nas samo jedna pozitivna misao dijeli od sretnijeg i boljeg života, sa svih strana bombardirani smo porukama da je ključ sreće u zatiranju negativnosti gdje god se ona pojavila – u nama samima ili u drugima – i da ćemo teška životna iskustva i osjećaje izbjeći ako na sve „gledamo s vedrije strane“. Ali ako je pozitivnost doista rješenje za sve, zašto smo i dalje tako tjeskobni, depresivni i potišteni?

U ovom revolucionarnom vodiču, poznata američka psihoterapeutkinja Whitney Goodman (@sitwithwhit) izlaže nam najnovija znanstvena istraživanja u kombinaciji s brojnim primjerima iz svoje višegodišnje prakse koji razotkrivaju svu štetnost toksične pozitivnosti za naše mentalno i tjelesno zdravlje. Knjiga Toksična pozitivnost objasnit će vam kako se zdravo nositi s teškim emocijama, ali i naučiti vas što učiniti kad svjedočite patnjama drugih te vam na taj način pomoći da budete bolji prijatelji, roditelji, kolege ili partneri kad netko koga volite proživljava teške trenutke. Ona je savršena protuteža svijetu koji, kad zagusti, zna reći samo „gledajte to s vedrije strane“!

Prelistaj me

Prelistaj me

O autoru
Whitney Goodman radikalno je iskrena psihoterapeutkinja koja stoji iza popularnog Instagram profila @sitwithwhit. Diplomirala je psihologiju na Sveučilištu Tulane, a potom specijalizirala psihološko savjetovanje na Sveučilištu u Miamiju. Vlasnica je Collaborative Counseling Centera, privatne terapeutske prakse u Miamiju. Pomaže pojedincima i parovima zaliječiti rane iz prošlosti i stvoriti život kakav su oduvijek željeli. Whitney ima svoju kolumnu u časopisu Psychology Today; njezini tekstovi redovito su objavljivani u desecima publikacija, među kojima su New York Times, Teen Vogue, Elle, InStyle, a povremeno gostuje u emisiji Good Morning America. Živi u Miamiju sa suprugom, dva psa i sinom.