Ukradena pažnja

21,90

Zašto se više ne možemo koncentrirati?

Na zalihi

SKU: PLT261 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: -
Jezik izvornika: -
Prevoditelj: Matija Pospiš
Broj stranica: 344
Godina izdanja: 2022.
Uvez: meki
Format knjige: 148 x 220
ISBN: 978-953-257-522-4
Opis

Ne znam nikoga tko o našoj krizi pažnje razmišlja dublje i više holistički nego Johann Hari. Ova je knjiga od vitalne važnosti, molim vas, sjednite i posvetite joj punu pažnju.
Naomi Klein
U briljantnom bestseleru New York Timesa Johann Hari, istraživački novinar i autor hvaljene knjige Izgubljene veze, bavi se pitanjem presudnim za našu budućnost: što nam to neprestano i sve više podriva pažnju? U knjizi koja otvara oči i pravi je tour de force, Hari ide dalje od individualne odgovornosti i beskompromisno progovara o vrlo konkretnim, nametnutim vanjskim uzrocima koji nam svakodnevno nemilice kradu pažnju – od tehnologije koja služi profitu, a ne korisniku, i gospodarskog rasta kao glavnog ekonomskog načela, do loše prehrane i globalnog zagađenja. Pritom se ne libi otkriti neugodnu i katkad okrutnu istinu – iskreno progovara o svojoj ovisničkoj krizi koju je doživio kada se upustio u eksperiment digitalne detoksikacije, upoznaje nas s disidentima iz Silicijske doline i veterinarima koji psima dijagnosticiraju ADHD, ali i pronalazi izvanredna rješenja diljem svijeta. Intervjuirao je više od 250 stručnjaka, i iako im zaključci o uzrocima nisu uvijek isti, svi se slažu da je kriza pažnje ostavila trag svuda i na svima. Ovu smo krizu uzrokovali mi, ljudi, a mi je možemo i zaustaviti.
Briljantno… Sjajno istražena i argumentirana tema nemogućnosti čovječanstva da se usredotoči, ispričana tempom, genijalnošću i energijom najboljih krimića.
Stephen Fry

Johann Hari