Back

Život u pet osjetila

19,50 (146,92 kn)

Gretchen Rubin otkriva neočekivana zadovoljstva koja nam pružaju pet osjetila: užitak gledanja, milinu slušanja, zavodljivost mirisanja, slast kušanja i radost dodirivanja.

Kupnjom 2 knjige ostvarujete 5% popusta! Kupnjom 3 knjige ostvarujete 10% popusta! Kupnjom 4 i više knjiga ostvarujete 20% popusta! Kodom iz Newslettera dodatnih 10% popusta! *** Popusti se obračunavaju u košarici
SKU: PLT279 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: Life in Five Senses
Jezik izvornika: Engleski
Prevoditelj: Suzana Szabo
Broj stranica: 264
Godina izdanja: 2023.
Format knjige: 14,8 x 22
ISBN: 978-953-257-555-2
Opis

U sve užurbanijem životu naša nam čula još uvijek nude trenutno olakšanje, odmor i užitak fizičkog svijeta, ali i način da osjetimo pa i dodirnemo ono onkraj osjetila. Gretchen Rubin, autorica velikog svjetskog hita Projekt sreća i nagrađivane aplikacije Happier te voditeljica podcasta Happier with Gretchen Rubin, u svojoj novoj knjizi otkriva neočekivana zadovoljstva koja nam pružaju pet osjetila: užitak gledanja, milinu slušanja, zavodljivost mirisanja, slast kušanja i radost dodirivanja.

Kada je nakon jednog posjeta okulistu shvatila koliko su nam osjetila važna, odlučila je provesti godinu dana dug eksperiment pet osjetila. Kao autorica koja je poznata po svojoj sposobnosti da lako i jednostavno sažme i prenese složene ideje, u knjizi je objedinila najnovije znanstvene spoznaje, filozofiju, literaturu i vlastita iskustva kako bi istražila možemo li svaki dan proživjeti svjesno, smisleno, radosno i povezano – umjesto u svojoj glavi više živjeti u svojem tijelu. Uposlila je svoje prijatelje i obitelj, odlazila na neobične koncerte i večere u potpunom mraku, ispitala stručnjake za razna područja i svakodnevno godinu dana posjećivala muzej Metropoliten kako bi probudila svoja uspavana čula.

Štivo koje daje duboke uvide i praktične prijedloge poziva nas da upotrijebimo moć zapažanja kako bismo živjeli bogatije, kreativnije, suosjećajnije, vitalnije i sretnije.

Sada trebam uživati u svakom iskustvu, jer dok trepneš (ovako, upola rečenice) sve bi moglo nestati.

O autoru
Gretchen Rubin je autorica svjetske uspješnice Projekt sreća, a poznata je po svojoj sposobnosti da lako i jednostavno sažme i prenese složene ideje – od znanosti i književnosti do priča iz vlastitog života. Rubin je pridobila veliku i angažiranu publiku koja aktivno prati njezin rad na mnogim medijima. S više od milijun primjeraka prodanih uspješnica i više od 220 milijuna preuzimanja njezinog podcasta Happier with Gretchen Rubin, nagrađivane aplikacije Happier, imaginativnih proizvoda i alata i entuzijastičnih pratitelja njezinih newslettera i društvenih medija, dala je intervju Oprah Winfrey, večerala s nobelovcem Danielom Kahnemanom, šetala s Dalai Lamom, a o njezinom radu pisao je jedan medicinski časopis, kao i The New Yorker i Jeopardy! Karijeru je započela kao pravnica, ali je ubrzo shvatila da se želi baviti pisanjem. Web stranica: gretchenrubin.com Facebook: facebook.com/GretchenRubin Twitter: @gretchenrubin Instagram: @gretchenrubin TikTok: @gretchenrubin