Itaka

19,90 (149,94 kn)

Roman Itaka višestruko nagrađivane engleske autorice Claire North priča je o Penelopi, čuvenoj Odisejevoj ženi. Priča o tome kako će, dok hirovi bogova diktiraju ratove u svijetu smrtnika, na jednom otoku izbori napuštenih žena – i njihovih božica – promijeniti tok svijeta

Na zalihi

SKU: 000339 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: Ithaka
Jezik izvornika: Engleski
Prevoditelj: Paula Jurišić
Broj stranica: 380
Godina izdanja: 2023.
Format knjige: 13,50 x 20,50
ISBN: 978-953-372-127-9
Opis

Zadivljujuće kompleksan i prepun preokreta, mračno fascinantan roman koji oduzima dah.“

Jennifer Saint

Poslušajte moj glas: glas one koju su lišili časti, moći, vatre koja je trebala biti moja, glas one koja više nema što izgubiti jer su joj pjesnici već sve oduzeli, one koja jedina može reći istinu. Poslušajte glas one koja će rastvoriti veo vremena i ispričati priče koje samo žene mogu ispričati.

Gotovo je osamnaest godina prošlo otkako je Odisej otišao i sa sobom u rat poveo sve za borbu stasale i sposobne muškarce. Nitko se od njih nije vratio, a na itačkim je ženama da vode kraljevstvo.

Glasine da je Odisej mrtav sve su brojnije, a prosci opsjedaju vrata Penelope, žene koja je jako mlada postala kraljica. No nitko od prosaca nije dovoljno snažan da zauzme prijestolje, barem ne još. Dok svi čekaju da se jezičac moći pomakne, Penelopa je itekako svjesna da svaki njezin potez može odvesti u krvavi rat.

Roman Itaka višestruko nagrađivane engleske autorice Claire North priča je o Penelopi, čuvenoj Odisejevoj ženi. Priča o tome kako će, dok hirovi bogova diktiraju ratove u svijetu smrtnika, na jednom otoku izbori napuštenih žena – i njihovih božica – promijeniti tok svijeta.

„Ljubavno pismo utišanim ženama povijesti.“

Booklist

„Itaka dočarava svijet u kojem žene, koje su njihovi muškarci napustili, moraju istkati vlastite sudbine.

The Times

Prelistaj me

Prelistaj me

O autoru
Claire North pseudonim je Catherine Webb, autorice nominirane za Medalju Carnegie, koja je svoj prvi roman napisala kad joj je bilo samo četrnaest godina. Nametnula se kao jedan od najsnažnijih i najimaginativnijih suvremenih književnih glasova. Prvi roman objavljen pod pseudonimom Claire North naslovljen The First Fifteen Lives of Harry August usmenom je predajom postao bestseler i osvojio Nagradu John W. Campbell Memorial. Uslijedio je roman naslova Touch, koji je The Independent okarakterizirao kao „malo remek-djelo“. Idući roman, The Sudden Appearance of Hope, 2017. je osvojio World Fantasy Award za najbolji roman, a The End of the Day 2017. ušao je u uži izbor za Sunday Times/ PFD za najboljeg mladog autora. Godine 2018. objavljuje roman 84K koji je primio posebne pohvale na dodjeli nagrada Philip K. Dick dok joj je noviji roman The Pursuit of William Abbey ušao u uži izbor za nagradu Locus. Claire živi u Londonu.