Kako izbjeći manipulatore

17,12

15,40

Za one koji beskonačno analiziraju

Na zalihi

SKU: POE010 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: Pourquoi trop penser rend manipulable
Jezik izvornika: francuski
Prevoditelj: Dubravka Celebrini
Broj stranica: 240
Godina izdanja: 2021.
Uvez: meki
Format knjige: 140 x 210
ISBN: 978-953-495-493-4
Opis

MANIPULATORI IMAJU UPRAVO ONOLIKO MOĆI KOLIKO IM DOPUSTIMO

Manipulacija poprima različite oblike: od emocionalne ucjene u obitelji ili na poslu pa do dominacije jedne osobe u vezi ili prejakog utjecaja prijatelja. Najgore je što u svakom životnom razdoblju možemo naići na ljude koji će nas htjeti iskorištavati kako bi postigli vlastite ciljeve. Njihove tehnike – istodobno jednostavne i rafinirane – neobično su učinkovite, stoga mnogi od nas žive u toksičnim odnosima a da to čak i ne prepoznaju.

Iz ove knjige nastale na temelju priča žrtava manipulatora saznat ćete zašto je upravo intelektualno iznadprosječnim osobama teško prepoznati prividnu dobrohotnost i uvidjeti izvor manipulacije. Ona će vam pomoći i da prepoznate toksične osobe u svojoj okolini i da ih se oslobodite. Primjenjujući savjete koje sadrži, napokon ćete prestati biti serijskom žrtvom manipulacije i povratiti željenu psihičku neovisnost.

Christel Petitcollin
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
CHRISTEL PETITCOLLIN je autorica i predavačica s 27-godišnjim iskustvom psihoterapeutkinje i trenerice u području komunikacije i osobnog razvitka. Završila je trening NLP-a (neurolingvističkog programiranja) pod mentorstvom Tonyja Robbinsa i Chris Hall, među ostalim, transakcijske analize, Ericksonove hipnoze i provokativne terapije Francka Farellyja. U fokusu su njezina interesa ljudski odnosi. Autorica je brojnih knjiga o osobnom razvitku objavljenih u nizu zemalja. U njima objašnjava kako shvatiti prekomjeran mentalni rad (over-efficiency), koncept kojem je dala ime i dokumentirala ga, te izbjeći psihološke probleme koji iz toga proistječu. Njezine knjige Kako manje misliti i Kako izbjeći manipulatore postale su svjetske uspješnice.