Kako pričati priče djeci

17,12

PRIPOVIJEDANJE PRIČA JEDNA JE OD NAJSTARIJIH I TEMELJNIH VJEŠTINA POZNATIH ČOVJEČANSTVU, BEZVREMENSKI RODITELJSKI ALAT KOJI POMAŽE OBITELJIMA SLAVITI ŽIVOTNE RADOSTI, PREBRODITI IZAZOVE I ODGAJATI ZDRAVU, SRETNU I SAMOPOUZDANU DJECU.

 

 

Na zalihi

Naslov izvornika: How to Tell Stories to Children
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Sanja Gjenero
Broj stranica: 208
Godina izdanja: 2021.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-8347-56-6
Opis

Priče pomažu djeci da upravljaju svojim emocijama, suosjećaju s drugima i bolje razumiju složeni svijet u kojem živimo. Što je još važnije, pripovijedanje njeguje bogatu i smislenu vezu između pripovjedača i slušatelja, gradeći intimnost i povjerenje između roditelja i djeteta.

U ovoj prekrasnoj knjizi, Silke Rose West i Joseph Sarosy – odgajatelji djece predškolske i školske dobi, s tisućama sati pripovijedanja za sobom – pretvaraju ključne sastojke pripovijedanja u iznenađujuće jednostavnu metodu koja svakoga može učiniti stručnjakom za pripovijedanje. Njihova intuitivna tehnika primjenjuje događaje i predmete iz svakodnevnog života vašeg djeteta kako bi pripovijedanje bilo jednostavno i pristupačno. Premještanjem fokusa s osmišljavanja priče na jačanje vašeg odnosa s djetetom, ova će knjiga probuditi vještine za koje niste ni znali da ih imate.

Silke Rose West i Joseph Sarosy
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
Joseph Sarosa osnivač je škole na otvorenom Juniper, za djecu od prvog do trećeg razreda. Redovito piše za online publikaciju Fatherly namijenjenu mladim očevima koju preko društvenih medija svakodnevno prati gotovo tri milijuna ljudi. Objavio je knjigu A Fathers Life (Očev život) koja je 2019. bila finalist nagrade NIEA. Surađuje s muškarcima i očevima na lokalnoj razini, a pokrenuo je i kampanju #Greatdad kako bi istaknuo sjajne očeve u cijelome SAD-u. Njegov osobni blog The Storytelling Loop (Pripovjedačka petlja) prati više od 70 000 ljudi diljem svijeta.   Silke Rose West učiteljica je u waldorfskoj školi s više od trideset godina iskustva u primjeni waldorfske metode odgoja i obrazovanja. Godine 1995. suosnovala je Taosku waldorfsku školu, u istoimenom gradu, a danas vodi neovisni šumski vrtić Taoska Djeca Zemlje, prvi takav vrtić u Novom Meksiku. Istodobno podučava i savjetuje roditelje i učitelje te razmjenjuje pedagoška iskustva s mnogim školama i pripovjedačima diljem svijeta.